HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Nämä pilvenhattaroilta näyttävät leivokset ovat taivaallisen hyviä! Harmi vain niiden teko vaatii sitkeyttä ja kärsivällisyyttä, mutta lopussa urakka palkitaan.

herkkuja hiihtolomaksi mustikka marenkileivokset 1

 

Pohjamarengeista kannattaa tehdä riittävän isoja, jotta niihin mahtuu täytettä tarpeeksi. Vaikka marenkien ulkonäkö ei ihan onnistuisi, ei peli ole vielä menetetty, sillä loppujen lopuksihan marengista jää vain reunat näkyviin ja koristeluun panostamalla leivoksista voi saada ihan näyttäviä. Jos valkoiset marengit kyllästyttää jo, voi kokeilla värjätä valkuaisvaahdon elintarvikeväreillä. Esimerkiksi vaaleansininen tai lila voisi sopia mustikoiden kanssa.

 

Mustikka-marenkileivokset (8 kappaletta)

Marengit:

  • 2 valkuaista
  • 1 desilitra sokeria
  • ½ teelusikallista maissitärkkelysjauhoja
  • ½ teelusikallista etikkaa

Mustikkatäyte:

  • ½ purkkia (125 grammaa) maitorahkaa
  • ½ desilitraa sokeria
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 1 teelusikallinen raastettua sitruunan kuorta
  • 1 ½ desilitraa kuohukermaa
  • 3-4 desilitraa pakastemustikoita

Lisäksi:

  • ½ desilitraa (paahdettuja) mantelilastuja

Valmistus:

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja maissitärkkelysjauhot ja lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon vielä etikkaa. Valmis vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa ja on kiiltävää.

2. Piirrä leivinpaperiin 8 ympyrää esimerkiksi juomalasin avulla ja käännä leivinpaperi ylösalaisin pellille.

3. Pursota valkuaisvaahtoa leivinpaperin ympyröihin vähän pienemmiksi kiekoiksi. Tasoita kiekot pikkulusikalla. Pursota sitten kiekkojen reunoille vallit siten, että keskelle jää iso kuoppa täytettä varten.

4. Paista marenkeja 125-asteisessa uunissa noin 1 tunti, kunnes marengit irtoavat hyvin leivinpaperista ja ovat rapeita.

5. Valmista mustikkatäyte sekoittamalla rahkan joukkoon sokerit ja hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta. Vaahdota kerma ja kääntele se varovasti rahkan joukkoon. Sekoita joukkoon vielä kaksi kolmasosaa mustikoista kohmeisina.

6. Täytä marengit jäähtyneinä rahkaseoksella juuri ennen tarjoilua, etteivät marengit vety. Ripottele vielä pinnalle koristeeksi loput mustikat ja mantelilastuja. Tarjoile heti!

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja