HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tämä piiras on kuin tehty puolukan ja rukiin ystäville, sillä jos tätä haluaa tehdä, täytyy molempia rakastaa.

herkkuja hiihtolomaksi omena puolukkapiiras 1

 

Piiras vaikutti aluksi tosi helpolta ja nopealta, mutta lopputulos ei ehkä kuitenkaan ollut mitään lempparia. Itse voisin ehkä jatkossa harkita puolukoiden poisjättämistä. Lisäksi kaupan pakastetaikina oli liian hyvää ollakseen totta eli sen voisi kyllä ihan hyvin tehdä itsekin. Koska laitoin puolukoita vain piiraan reunoille, keskustaan jäi vain omenia ja rahkaa. Tämä keskusta olikin sitten piiraan paras osa. En kuitenkaan yhtään epäile, etteikö rukiin ja puolukan ystävät tykkäisi tästä.

 

Omena-puolukkapiiras ruispohjalla

Tarvitset:

  • ½ pakettia (500 grammaa) valmista ruistaikinaa
  • 1 purkki (200 grammaa) vaniljarahkaa
  • 2-3 omenaa
  • 1 desilitra puolukoita
  • 1 teelusikallinen kanelia
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • 2 ruokalusikallista muscovadosiirappia

Valmistus:

1. Ota paketin toinen ruistaikinalevy sulamaan ja pistä loput takaisin pakastimeen. Sulata levyä huoneenlämmössä leivinpaperin päällä noin tunnin ajan. Kauli levy ohuemmaksi levyksi, kooltaan 25 x 35 cm.

2. Levitä vaniljarahka pituussuuntaan taikinan päälle noin 10 sentin levyiselle alueelle. Lohko rahkan päälle omenoita ja ripottele pintaan sokeria ja kanelia. Lisää lopuksi täytteeseen puolukat.

3. Nosta taikinanreunat täytteen päälle, niin että täyte näkyy keskeltä. Rypytä reunat ja nipistä päät yhteen.

4. Paista piirasta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Pursota ennen tarjoilua pintaan vielä siirappia.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja