HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kun peruskiisselin osaa valmistaa, raparperi-mansikkakiisseli onnistuu leikiten.

herkkuja hiihtolomaksi raparperi mansikkakiisseli

 

Kiisselin valmistuksessa tärkeintä on lisätä perunajauho-vesiseos ohuena nauhana ja sekoittaa hyvin. Mitä paremmin siinä vaiheessa sekoittaa, sitä sileämpää saa kiisselistä ja vähemmän tulee myös paakkuja. Koska raparperin kanssa olisi hyvä nauttia jotain maitotuotetta, tämän kiisselin pohjalle laitetaan vaniljarahkaa. Vaniljarahka tuo kivan makeuden ja täyteläisyyden tähän raikkaaseen jälkiruokaherkkuun.

 

Raparperi-mansikkakiisseli (4 annosta)

Tarvitset:

  • 2 desilitraa pienittyjä raparperin paloja
  • 5 desilitraa vettä
  • 1 ½ desilitraa sokeria
  • 3 ruokalusikallista vettä
  • 3 ruokalusikallista perunajauhoja
  • 2-3 desilitraa mansikkakuutioita
  • 1 purkki vaniljarahkaa

Valmistus:

1. Mittaa kattilaan raparperipalat, vesi ja sokeri ja keitä noin kymmenen minuuttia.

2. Sekoita vesi ja perunajauhot. Nosta kattila levyltä ja kaada seos ohuena nauhana kattilaan koko ajan sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin hetki kuplia. Nosta sivuun.

3. Kaada kiisselin joukkoon mansikkakuutiot ja sekoita. Jäähdytä kelmulla peitettynä.

4. Annostele rahka neljään annoskulhoon ja nosta päälle jäähtynyttä kiisseliä. Nauti heti tai anna viiletä hetki jääkaapissa.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja