HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Omenapiiras on yksinkertainen sekä melko vaivaton leivonnainen ja sitä voi myös helposti muutella lisäämällä päälle kermaviili- tai muruseosta.

herkkuja hiihtolomaksi omenapiirakka

 

Tähän omenapiiraaseen kaadetaan päälle kermaviiliä ja tietysti sokeria ja kanelia. Ohje riittää yhteen piirakkavuoalliseen, mutta jos haluaa koko pellillisen, kannattaa kaksinkertaistaa määrät. Itse tein kaksinkertaisen piiraan ja laitoin omenoita noin seitsemän kappaletta, ja hyväähän siitä tuli. Jos haluaa oikein herkutella, voi päälle laittaa vaikkapa vaniljakastiketta tai jopa kermavaahtoa.

 

Omenapiiras

Tarvitset:

100 grammaa rasvaa
¾ desilitraa sokeria
1 muna
1 teelusikallinen leivinjauhetta
2 ½ desilitraa vehnäjauhoja

Täyte:

5-7 hapahkoa omenaa
½ – 1 desilitraa sokeria
1 ½ teelusikallista kanelia

Kermaviiliseos:

2 desilitraa kermaviiliä
½ desilitraa sokeria
1 muna
1 teelusikallinen vaniljasokeria

Valmistus:

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina haarukkavatkaimella nopeasti tasaiseksi.

2. Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Poista omenoista siemenkodat, lohko ne ja levitä kauniisti pohjan päälle. Ripottele päälle sokeria ja kanelia.

3. Sekoita kermaviiliseoksen ainekset keskenään ja kaada seos tasaisesti täytteen päälle.

4. Paista 200-asteisen uunin alatasossa noin 25-30 minuuttia.

5. Anna jäähtyä, leikkaa paloiksi ja nauti.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja