HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tähän herkulliseen pannukakkuun ilmestyy paiston jälkeen kolme kerrosta. Alin niistä on kuin pannukakkua, keskimmäinen kuin pehmeää vaniljaista täytettä ja ylin kuin marenkia.

taikapannari

Taikapannari on hieman erilainen totuttuun pannariin verrattuna, sillä siinä on kolme eri kerrosta.

 

Aluksi resepti saattaa tuntua sekavalta tai vaikealta, mutta takaan, että pannari on tosi helppo tehdä. Kun reseptin käy kunnolla läpi, voi huomata, ettei siinä tarvitse juuri muuta kuin sekoittaa ja uuni hoitaa loput puolestasi. Pannarin voi syödä melkeinpä ihan sellaisenaan, mutta mansikkahillo tuo siihen varmasti kivan marjaisan maun.

 

Ainekset:

  • 100 grammaa voita
  • 5 desilitraa maitoa
  • 4 kananmunaa
  • ½ teelusikkaa valkoviinietikkaa
  • 2 ½ desilitraa tomusokeria
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 2 desilitraa vehnäjauhoja

 

Valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 175° ja laita 20x20cm vuoan pohjalle leivinpaperi.
2. Sulata voi ja jäähdytä se. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.
3. Vatkaa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaahdoksi.
4. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Lisää sitten jauhot ja sekoita. Vispilöi vielä lämmin maito vähitellen taikinaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto taikinan joukkoon siten, että taikinaan ei jää kokkareita, mutta vaahto kelluu pinnalla.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa 45-50 minuuttia. Peitä tarvittaessa, jos pinta tummuu liikaa.
6. Jäähdytä jääkaappikylmäksi. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa esimerkiksi hillon kanssa.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja