HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tämä resepti on ihanan raikas ja kesäinen. Ei kannata pelästyä, että sitruunakiisseli olisi liian hapanta, sillä oikeasti se on tosi makeaa ja sopii hyvin marengin kanssa.

sitruunamarenkitorttu

Raikas ja herkullinen sitruunamarenkitorttu maistuu varmasti jokaiselle.

 

Kaiken lisäksi resepti on melko helppo. Sitruunamarenkitorttu kannattaa syödä heti, kun se on jäähtynyt, sillä silloin se on parhaimmillaan.

 

Sitruunakiisseli:

  • 4 desilitraa vettä
  • 1 ½ desilitraa sokeria
  • 4 ruokalusikallista maissitärkkelysjauhoa
  • 3 keltuaista
  • 1 luomusitruunan kuori
  • 1 desilitra sitruunamehua
  • 1 ruokalusikallinen margariinia tai voita

Pohja:

  • 2 ½ desilitraa vehnäjauhoja
  • 1 ruokalusikallinen sokeria
  • 100 grammaa margariinia tai voita
  • 1 keltuainen

Marenki:

  • 4 valkuaista
  • 1 desilitra sokeria

 

Valmistus:

1. Mittaa kaikki kiisselin aineet paitsi rasva kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli saostuu ja alkaa kuplia. Lisää joukkoon rasva ja sekoita. Anna jäähtyä.
2. Tee sitten pohja. Nypi jauhot, sokeri ja rasva sekaisin. Lisää keltuainen ja sekoita taikina tasaiseksi.
3. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille. Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia.
4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja sileää.
5. Levitä jäähtynyt kiisseli torttupohjan päälle. Nostele sitten marenki kiisselin päälle ja levitä sitä lusikalla myös tortun reunoille asti.
6. Paista torttua 175 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes marengin pinta on kauniin vaaleanruskea.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori