Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Nämä rosetit maistuvat kaikille, ja munattomina ja maidottomina sopivat moneen erikoisruokavalioonkin.

rosetit 2

 

Jos et ole aikaisemmin tehnyt rosetteja, niin maltti on tässäkin valttia. Itsellä kesti muutama, että sai rosetin nätisti raudasta irti. Rosettien kanssa sopii hyvin juomaksi sima, joka on meidän perheessä aina tehty dansukkerin perinteikkäällä ohjeella.

 

Rosetit

Tarvitset:

  • 1,5dl kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • Öljyä paistamiseen

Ohje:

Sekoita ensin kasvimaito, suola ja sokeri ja lisää sitten jauhot. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan vetäytyä noin 15min. Kuumenna öljy noin 180 asteiseksi. Paistamisessa apuna kannattaa käyttää lämpömittaria, jolloin öljyn lämpötila on helpompi pitää tasaisena. Kuumenna rosettirauta öljyssä ja kasta se taikinassa. Rautaa ei tarvitse kastaa kuin puoleenväliin. Laske rauta öljyyn ja paista, kunnes rosetti on kauniin ruskea. Rosetti saattaa irrota raudasta, jolloin sen voi nostaa öljystä reikäkauhalla. Jos rosetti ei irtoa, voi sen varovasti irrottaa raudasta veitsen avulla. Koristele valmiit rosetit tomusokerilla.

 

rosetit 1

 

Sima

Tarvitset:

  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 1–2 sitruunan mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
  • Pullotukseen sokeria, rusinoita

Ohje:

1. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä sekä sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

2. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

3. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.

4. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa.

 

Kuvat: Elina Inkinen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja