Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Mansikka-britakakku on haastava mutta palkitseva herkku. Se on parhaimmillaan tuoreista kesän mansikoista tehtynä.

mansikka brita

 

Valmistuksessa kannattaa olla tarkkana erityisesti kananmunien erottelussa ja kakun kasaamisessa. Valkuaisten joukkoon ei saa mennä tippaakaan keltuaista tai rasvaa, muuten vaahto ei onnistu. Lisäksi kakkua kootessa on hyvä pyytää useampi käsipari nostamaan pohjalevyjä tarjoiluvadille, sillä ne menevät helposti rikki. Lopputulos on kuitenkin vaivannäön arvoinen, makea ja rapsakka.

 

Mansikka-britakakku

Pohja:

  • 125 grammaa voita
  • 1 desilitra sokeria
  • 2 keltuaista
  • 1 ½ desilitraa vehnäjauhoja
  • 2 teelusikallista leivinjauhetta
  • 1 desilitra maitoa

Marenki:

  • 2 valkuaista
  • 1 ½ desilitraa sokeria
  • 1 teelusikallinen vaniljasokeria
  • 1 desilitra mantelilastuja

Mansikkatäyte:

  • ½ litraa mansikoita
  • 2 desilitraa kuohukermaa
  • 2 ruokalusikallista sokeria

 

Valmistus:

1. Valmista ensin pohja vaahdottamalla voi ja sokeri. Erottele kananmunista keltuaiset valkuaisista, ja lisää keltuaiset vaahtoon vatkaten. Laita valkuaiset esimerkiksi jääkaappiin odottamaan.

2. Sekoita leivinjauheet vehnäjauhoihin ja lisää seos vuorotellen maidon kanssa pohjataikinaan samalla sekoittaen.

3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle noin 25cm x 30cm kokoiseksi suorakaiteeksi ja paista uunin keskitasolla 180 asteessa 10 minuuttia.

4. Valmista sillä aikaa marenki. Puhdista vatkaimet hyvin ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokerit joukkoon pieninä erinä ja vatkaa kunnes vaahto pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa.

5. Levitä marenki uunista tulleen pohjan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastut. Paista vielä 180 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

6. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla.

7. Puolita pohja kahteen yhtä suureen osaan ja siirrä toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle kerma ja asettele paloitellut mansikat. Nosta varovaisesti toinen levy lastojen avulla päälle. Tarjoile heti.

 

Kuva: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja