HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Leipominen on mukavaa ja hyödyllistä puuhaa. Kotitaloustaidot ovat tärkeitä tulevaisuudessa ja uusien reseptien kokeilu on hauskaa.

syksyn paras omenapiirakka

Perheenjäsenet ja ystävätkin ilahtuvat varmasti keittiöstä kantautuvista tuoksuista ja uunituoreiden herkkujen maistelusta. Mikä voisi olla mukavampaa, kuin käpertyä kaverin kanssa viltin alle syömään itseleivottuja herkkuja ja kuuntelemaan sateen ropinaa. Tässä suussasulava herkkuresepti syksyyn. Maistuvia syysiltoja!

 

Syksyn paras omenapiirakka

Tarvitset:

  • 1 iso syvä piirakkavuoka tai 2 tavallista piirakkavuokaa

Pohja:

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 dl juoksevaa tai sulatettua margariinia

Puoleen pohjataikinasta lisätään:

  • 150g vaniljajukurttia
  • 1 muna

Täyte:

  • noin ½ l omenalohkoja
  • 250 g maitorahkaa
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • 1 dl sokeria
  • 3 munaa

Pinnalle:

  • ½ pohjataikinasta muruina

Ohje:

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon juokseva margariini. Jaa seos puoliksi kahteen eri kulhoon.

2. Sekoita toiseen taikinaan jukurtti ja muna. Kaada taikina voideltuun vuokaan.

3. Kuori ja lohko omenat. Kaada omenat vuokaan pohjataikinan päälle.

4. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos omenoiden päälle. Ripottele päälle pohjataikinasta jäänyt muruseos.

5. Kypsennä matalia piirakoita 200 asteessa noin 40 minuuuttia ja syvän vuoan kakkua 175 asteessa noin 55 minuuttia.

6. Nauti!

 

Kuva: Saara Portaankorva


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja