Lueskelin netistä jouluaskarteluideoita ja löysin ihanan idean, johon varmasti jokaisella on kotona tarvikkeet.

huurteinen tuikkukippo

 

Tämä askartelu ei vie kauheasti aikaa, mutta sen sijaan valmiin kipon odottelu voi viedä aikaa. Kun kippo on valmis, niin tämä on todella ihanan näköinen, kun kipon sisällä polttaa kynttilää. Näyttää siltä että ihan kuin kynttiläkippo olisi jäässä.

Tähän askarteluun tarvitaan vain jonkun näköinen kippo missä voi polttaa kynttilöitä, suolaa joka olisi mieluiten karkeaa suolaa tai merisuolaa ja vettä.

 

Tässä ohjeet:

1. Laita kipon pohjalle 1-2 cm suolaa.

2. Laita haaleata vettä siten että suola peittyy. Vesi ei saa olla liian kuumaa, koska silloin suola sulaa.

3. Laita kippo vaikka hellan viereen ja anna kasvaa. Jos tuikkukippoon mahtuu tuikku, niin voit polttaa tuikkua siellä kipossa niin suola kasvaa nopeammin.

4. Aina kun vesi on loppunut niin lisää vettä niin että suola peittyy.

5. Kun kippo on valmis anna veden haihtua kunnolla pois ja kippo on valmis :)

Tiedät että kippo on valmis, kun suola on kasvanut kipon ulkopuolelle.

 

Alkuperäinen ohje kuvineen löytyy täältä.

 

Kuva: Sani Pihlström

Tarvitset:

1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
1 prk kauravaniljakastiketta
1-1,5 dl jäisiä puolukoita

 

Ohje:

Vaahdota soijakerma sähkövatkaimella. Lisää kauravaniljakastike ja vaahdota vielä hetki. Hienonna puolukat tehosekoittimessa (jos käytät sauvasekoitinta, kannattaa antaa puolukoiden sulaa hetki) ja sekoita ne sitten kermavaahdon joukkoon. Levitä vaahto kakkuvuokaan ja laita pakastimeen yöksi. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke paloiksi ja tarjoa esimerkiksi vegaanisen kinuskikastikkeen kanssa.

 

(Lähde: Chocochili)

Tarvitset:

0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl suolaa
3,5 dl mantelijauhoja
2 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes massa on täysin sileää. Tehosekoittimen tehosta riippuen saatat joutua välillä pysäyttämään sen ja lusikoimaan astian seinälle jäänyttä juustomassaa alemmaksi. Levitä massa pieneen uunivuokaan leivinpaperin päälle neljän sentin paksuiseksi kerrokseksi. Paista juustoa 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia eli kunnes juuston pinta on ruskistunut ja se tuntuu kiinteältä. Anna juuston jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista. Säilytä valmis juusto jääkaapissa.

 

(Lähde: Kamomillan konditoria)

Tarvitset:

Noin 5 dl sekalaisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
2 rkl vettä
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl (yrtti)suolaa
4-5 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Sekoita marinadin ainekset ja lisää pavut. Pakkaa marinadissa uivat pavut vaikka isoon lasipurkkiin ja anna maustua kylmässä muutama tunti. Purkkia kannattaa käännellä välillä, jotta maut tasaantuvat. Voit myös ajoittain hölskytellä kevyesti tölkkiä. Pavut säilyvät jääkaapissa 3-4 vuorokautta.

 

(Lähde: Kokit ja potit)

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja