Tarvitset:

1 prk vaahtoutuvaa soijakermaa
1 prk kauravaniljakastiketta
1-1,5 dl jäisiä puolukoita

 

Ohje:

Vaahdota soijakerma sähkövatkaimella. Lisää kauravaniljakastike ja vaahdota vielä hetki. Hienonna puolukat tehosekoittimessa (jos käytät sauvasekoitinta, kannattaa antaa puolukoiden sulaa hetki) ja sekoita ne sitten kermavaahdon joukkoon. Levitä vaahto kakkuvuokaan ja laita pakastimeen yöksi. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin 20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäädyke paloiksi ja tarjoa esimerkiksi vegaanisen kinuskikastikkeen kanssa.

 

(Lähde: Chocochili)

Tarvitset:

0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl suolaa
3,5 dl mantelijauhoja
2 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes massa on täysin sileää. Tehosekoittimen tehosta riippuen saatat joutua välillä pysäyttämään sen ja lusikoimaan astian seinälle jäänyttä juustomassaa alemmaksi. Levitä massa pieneen uunivuokaan leivinpaperin päälle neljän sentin paksuiseksi kerrokseksi. Paista juustoa 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia eli kunnes juuston pinta on ruskistunut ja se tuntuu kiinteältä. Anna juuston jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista. Säilytä valmis juusto jääkaapissa.

 

(Lähde: Kamomillan konditoria)

Tarvitset:

Noin 5 dl sekalaisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
2 rkl vettä
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl (yrtti)suolaa
4-5 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Sekoita marinadin ainekset ja lisää pavut. Pakkaa marinadissa uivat pavut vaikka isoon lasipurkkiin ja anna maustua kylmässä muutama tunti. Purkkia kannattaa käännellä välillä, jotta maut tasaantuvat. Voit myös ajoittain hölskytellä kevyesti tölkkiä. Pavut säilyvät jääkaapissa 3-4 vuorokautta.

 

(Lähde: Kokit ja potit)

Tarvitset:

noin 4 porkkanaa
karkeaa merisuolaa

2 tl Poppamies Jalosavua
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä

 

Ohje:

Pese porkkanat, mutta älä kuori niitä. Peitä uunivuoan pohja suolalla. Lisää porkkanat ja peitä kokonaan suolalla. Paista 190 asteessa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. Kuori porkkanat varovaisesti veitsellä ja suikaloi ne sitten esim. juustohöylällä. Sekoita marinadi ja kaada suikaleiden joukkoon. Anna marinoitua suljetussa astiassa 1-2 vrk.

 

(Lähde: PS olen vegaani)

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja