×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 382

Tarvitset:

0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl suolaa
3,5 dl mantelijauhoja
2 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes massa on täysin sileää. Tehosekoittimen tehosta riippuen saatat joutua välillä pysäyttämään sen ja lusikoimaan astian seinälle jäänyttä juustomassaa alemmaksi. Levitä massa pieneen uunivuokaan leivinpaperin päälle neljän sentin paksuiseksi kerrokseksi. Paista juustoa 175-asteisen uunin keskitasolla 50 minuuttia eli kunnes juuston pinta on ruskistunut ja se tuntuu kiinteältä. Anna juuston jäähtyä hyvin ennen sen leikkaamista. Säilytä valmis juusto jääkaapissa.

 

(Lähde: Kamomillan konditoria)

Tarvitset:

Noin 5 dl sekalaisia papuja
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa
2 rkl vettä
1 tl mustapippuria rouheena
1 tl (yrtti)suolaa
4-5 valkosipulinkynttä

 

Ohje:

Sekoita marinadin ainekset ja lisää pavut. Pakkaa marinadissa uivat pavut vaikka isoon lasipurkkiin ja anna maustua kylmässä muutama tunti. Purkkia kannattaa käännellä välillä, jotta maut tasaantuvat. Voit myös ajoittain hölskytellä kevyesti tölkkiä. Pavut säilyvät jääkaapissa 3-4 vuorokautta.

 

(Lähde: Kokit ja potit)

Tarvitset:

noin 4 porkkanaa
karkeaa merisuolaa

2 tl Poppamies Jalosavua
1 tl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä

 

Ohje:

Pese porkkanat, mutta älä kuori niitä. Peitä uunivuoan pohja suolalla. Lisää porkkanat ja peitä kokonaan suolalla. Paista 190 asteessa 1,5 tuntia. Anna jäähtyä. Kuori porkkanat varovaisesti veitsellä ja suikaloi ne sitten esim. juustohöylällä. Sekoita marinadi ja kaada suikaleiden joukkoon. Anna marinoitua suljetussa astiassa 1-2 vrk.

 

(Lähde: PS olen vegaani)

Tarvitset:

4 dl vehnägluteenijauhoja
1 dl kikhernejauhoja
1 dl soijajauhoja
1 rkl kasvisliemijauhetta
½ tl suolaa
1 tl garam masala -jauhetta
2 tl savupaprikajauhetta
½ tl inkiväärijauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
½ dl soijakastiketta
½ dl öljyä
2 ½ dl vettä

Marinadi:

2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl tomaattipyrettä
1 rkl omenaviinietikkaa
½ dl vettä

 

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Sekoita soijakastike ja öljy veteen ja lisää jauhoihin. Sekoita tasaiseksi ja vaivaa muutama minuutti, muotoile paistiksi. Sekoita marinadin ainekset. Pyöritä paisti marinadissa ja anna maustua kylmässä vähintään muutama tunti, mieluiten yön yli. Kääntele paistia muutaman kerran maustumisen aikana. Kääri paisti folioon ja paista 175 asteessa noin reilu tunti uunin keskitasolla. Anna paistin jäähtyä hetki ennen tarjoilua, parhaimmillaan se on kylmänä seuraavana päivänä.

 

(Lähde: Inna Somersalo: Yllin kyllin herkkuja isolle ja pienelle joukolle, Multikustannus 2008)

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja