Uutiset

Toukokuussa 24.–28.5.2017 järjestetään Tampere-talossa kansainvälinen postimerkkinäyttely Finlandia 2017, joka on valtioneuvoston Suomi 100 vuotta -hankkeita. Postimuseo tuottaa näyttelyn yhteyteen lapsille ja perheille suunnatun toiminnallisen näyttelykokonaisuuden Merkillinen seikkailu.

merkillinen logo suomi engl sininen 520px

Näyttely innostaa postimerkkien keräilyyn tekemisen ja osallistumisen kautta. Se herättää mielenkiinnon postimerkkejä kohtaan sekä tutustuttaa postin lähettämiseen. Toiminnallinen näyttely on suunnattu 5 - 12-vuotiaille lapsille.

Museo hyödyntää eri toiminnoissa suomalaisten postimerkkien kuvamaailmaa, kuten eläimiä, kulkuvälineitä, urheilua ja sarjakuvia. Ohjelmaan kuuluvat mm. varta vasten näyttelylle kehitetty kineettinen postimerkkipeli, jossa pelaaja ohjaa peliä oman vartalonsa liikkeillä.

Näyttelyssä on taitorata, jossa voi harjoitella filatelian eri taitoja. Radan eri pisteissä on esimerkiksi postimerkkien liotusta, virheiden löytämistä, merkin julkaisijamaan tunnistamista ja kokoelmalehtien suunnittelua.

Esillä on myös näyttely lasten Pikku Kakkosen Postille tekemistä postimerkkiluonnoksista, joista yksi julkaistaan näyttelyn yhteydessä valtakunnallisena omakuvamerkkinä.

Jokainen näyttelyssä vieraileva lapsi saa mukaansa pienen määrän postimerkkejä ja muuta filateelista materiaalia.

Merkillinen seikkailu -näyttely siirtyy Tampere-talosta Postimuseoon museokeskus Vapriikkiin 9.6.- 29.10.2017

 

Catch a Stamp -peli

Catch a Stamp -peli esittelee suomalaisten postimerkkien monipuolisuutta ja historiaa. Nappaa oikeat merkit jokaisesta ryhmästä ensimmäisten merkkien antamien vihjeiden perusteella.

Catch a Stamp -peli Google Play -kaupassa ja App Storessa.

Wikipedia kertoo vapusta seuraavaa: Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä enimmäkseen länsimaalainen kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä.

Se on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä. Juhlapäivä on saanut nimensä pyhästä Valburgista, jonka muistopäivä on 1.5.

Valburg tai Walburga (710- Hildesheim 25. helmikuuta 779) on katolinen pyhimys, joka syntyi varakkaaseen perheeseen Englannissa. Ajan tavan mukaan hän meni luostariin jo 10-vuotiaana. Hän johti mm. vaikutusvaltaista luostaria, joka oli silloisen Saksan keskeisiä lähetystyön keskuksia. Hänet unohdettiin kuolemansa jälkeen pitkäsi aikaa kunnes paavi Hadrianus II julisti Valburgin pyhimykseksi, ja hänen muistopäiväkseen tuli katolisessa kalenterissa kuolinpäivä 25.2. Valburgin luut siirrettiin pyhimykseksi julistamisen jälkeen 1. toukokuuta 870 Eichstättin Pyhän ristin kirkkoon, joka on nykyään pyhän Valburgin benediktiiniläisluostari. Tästä tuli Valburgin muistopäivä, suomeksi vappu, ensin Englannissa ja myöhemmin myös Pohjoismaissa.

Pääsiäisen lähestyessä Fisucraftin serverillä voi virittäytyä pääsiäistunnelmaan.

paasiainen fisucraftissa 

 

Via crucis – ristin tie Fisucraftissa

Palmusunnuntaina 9.4. klo 18 pidetään Pääsiäisvaellus, jossa tutustutaan Jerusalemissa oleviin paikkoihin pääsiäisen tapahtumien mukaan. Alussa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin, sen jälkeen käydään katsomassa Temppeliä. Ylähuoneessa Jeesus ja opetuslapset kokoontuvat viimeiselle aterialle, jonka jälkeen matka jatkuu Getsemanen puistoon…

Tule mukaan komennolla /warp palmusunnuntai

 

Rakentelukerho hiljaisella viikolla

Ma 10.4. ja ti 11.4. klo 18 - 20 voi tulla mukaan rakentamaan Jerusalemia ja muita Fisupiplian kaupunkeja. Jos haluat osallistua Jerusalemin kaupungin ja sen ympäristön rakentamiseen ja saada myös oman talon kaupungista, tule paikanpäälle joko ma tai ti.

 

Tutki Raamatun paikkoja Fisucraftissa

Raamatun paikkoihin ja kertomuksiin voi tutustua Fisupiplian kautta. Fisupipliasta löytyy kaupunkien ja paikkojen warppiosoitteita

 

Virtuaalinen pääsiäispyhiinvaellus

Hiljaisella viikolla valmistuu reitti, jonka voit kävellä Jeesuksen kotikaupungista Nasaretista Jerusalemiin.

 

Lisätietoa Fisucraftissa pelaamisesta löytyy osoitteesta www.fisucraft.net

Earth Hour -tapahtumaa vietetään seuraavan kerran ensi lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30.

Earth Hour 2017 WEB c Aki Pekka Sinikoski WWF

 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Tapahtuman sivuille on koottu ekologisia ideoita tapahtuman viettämiseen: http://www.earthhour.fi/ideat/

 

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja