Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

itse ilkimys 1

Jätin katsomatta Itse ilkimyksen ensimmäisen osan, kun se muutama vuosi sitten sai ensi-iltansa. Se vaikutti silloin harvinaisen älyttömältä lasten piirretyltä. En olisi koskaan uskonut, millaisen suosion elokuva voi saada. Elokuva keräsi ilmestymisvuotenaan yli 120 000 katsojaa. Tänä vuonna heinäkuun alussa sai ensi-iltansa Itse ilkimyksen jatko-osa. Pakkohan se oli käydä katsomassa, sillä halusin nähdä mikä elokuvassa koukuttaa.

Itse ilkimyksen pääosassa on Gru, entinen rosvo, mutta nyttemmin kolmen lapsen ottoisä. Grulla on apureinaan iso joukko hassusti höpöttäviä keltaisia kätyreitä. Kätyrit ovat tosi hassuja ja ne kyllä välillä varastavat toilailullaan koko shown. Tarina alkaa siitä kun voroja jahtaavan liigan agentti kaappaa Grun. Liigan pullukka pomo haluaa Grun auttavan mystisen rosvon jahtaamisessa. Rosvo on napannut salaisesta laboratoriosta kemikaalin, jolla kilteistä pupuistakin saadaan hurjia tappajia. Rosvolla on vaatimaton suunnitelma: tuhota maailma. Pystyykö Gru agenttiystävänsä kanssa nappaamaan rosvon ja pelastamaan maailman?

Itse ilkimyksen toisen osan katsominen oli oikein positiivinen kokemus. Nähtyäni jatko-osan voisin vuokrata ensimmäisen osankin, joka jäi silloin katsomatta ennakkoluulojen takia. Itse ilkimys 2 oli sopivasti älytön ja tosi hauska. Elokuvaa katsoessa tuli nauraa hörötettyä useampaankin kertaan.

Itse ilkimyksessä kaikkein koukuttavinta on kyllä keltaisten, hassujen kätyreiden puuhailu. Elokuvantekijätkin ovat ymmärtäneet sen ja Itse ilkimys 2 -elokuvan elokuvateattereissa esitetyissä mainoksissa seikkailevat lähinnä vain samaiset keltaiset kätyrit. Onpa hahmoille luvassa oma elokuvakin, joka saa näillä näkymin ensi-iltansa jo ensi vuoden lopussa!

Suosittelen elokuvaa kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Elokuvan ikäraja on kielletty alle 7-vuotiailta, mutta periaatteessahan kaikki yli 5-vuotiaat pääsevät elokuvaa aikuisen seurassa katsomaan.fi-7

4 starPierre Coffin ja Chris Renaud
Universal Pictures 2013
Kesto 1 h 38 min

 

itse ilkimys 2

itse ilkimys 3

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja