Joko olet päässyt snoukkaamaan?

Loka-marraskuun palkintoristikko 2017

Muodosta ratkaisusana punaisella ympäröidyistä kirjaimista. Lataa ja tulosta ristikko A4 kokoon...

Kirjastoautossa töissä

Jiipeenetin reportteri Pilvi haastatteli kirjastoauton kuljettajaa hänen työpaikallaan. Mikä on...

Thaimaassa uusi lukuvuosi on pitkällä!

Meillä Suomessa koulu ja uusi lukuvuosi alkaa näinä päivinä. Thaimaassa sen sijaan ollaan jo...

Viisi vinkkiä kokeisiin lukuun

Monelle kokeisiin luku voi olla hankalaa. Asiat eivät tunnu menevän päähän millään tai ei löydä aikaa harrastusten seasta...

Energiaa treenin jälkeen

Oheisella reseptillä saat maukkaita energiapatukoita, joissa on huuuuuurjaaan paljon energiaa....

Satavuotias Suomi – 1970-luku: Nuorisokulttuuri muuttuu

Satavuotias Suomi -juttusarjassa käydään läpi itsenäisen Suomen historiaa 1910-luvulta tähän...

pikku prinssi 1

 

Antoine de Saint-Exupéryn legendaarinen Pikku prinssi on jaksanut ihastuttaa useita sukupolvia. Tarina on hivenen mystinen ja samalla surumielinen.

Tänä vuonna Pikku prinssi on jälleen ajankohtainen. Kesäkuussa elokuvateattereihin saapui uusi elokuva vanhan tarinan pohjalta.

Uutuuselokuva yhdistelee tietokoneanimaatiota perinteisellä stop motion -tekniikalla tehtyihin pätkiin. Stop motion tehdään siirtämällä kappaletta kuvaamisen välissä vähä vähältä. Näin syntyy illuusio saumattomasti liikkuvasta animaatiohahmosta.

Elokuvan tarina on kaunis: pikku prinssin aavikolla kohtaama lentäjä on eläkeiässä. Hän asuu hienostoalueella vanhassa omakotitalossa.

Viereiseen taloon muuttaa tyttö äitinsä kanssa. Äiti on uratykki, jota ei juuri kotona näy. Hänelle tärkeintä on työ ja samanlaista tulevaisuutta hän toivoo myös tyttärelleen.

Tytär pakertaa kesän koulukirjojen parissa, jotta menestyisi tulevassa huippukoulussaan. Suunnitelmat kuitenkin muuttuvat, kun ikkunasta liitää lennokki, jossa pikku prinssin tarina alkaa.

Tyttö haluaa kuulla tarinan loppuun asti. On siis uskaltauduttava vierailulle naapuriin.

Pikku prinssin kaunis tarina soljuu hienosti tuoreen tarinan joukossa. Tarina kunnioittaa vanhan kirjan henkeä.

Pikku prinssin tarinan ytimessä kulkevat käsikkäin ilo ja suru, menetykset ja uuden löytäminen. Tarina onkin jatkanut elämäänsä näin kauan varmasti pitkälti ajattomien teemojensa ansiosta.

Elokuvassa ei ole myöskään unohdettu kirjan sananlaskuja, jotka ovat jääneet ihmisten suuhun elämään. Mystiset ja ajatuksia herättävät repliikit sopivat yllättävän hyvin animaatiohahmojen suuhun.

Pikku prinssi on elokuvana sikäli yllättävä, että se tarjoaa ajateltavaa sekä lapsille että aikuisille. Elokuvateatterissa moni aikuinen oli tullut katsomaan elokuvan ilman lapsia.

Hollywood-filmiksi Pikku prinssi on erinomainen. Se ei sorru päättömään huumoriin tai yksinkertaisiin juonenkäänteisiin.

Elokuva koskettaa yllättävän voimakkaasti katsojaa. Menetysten hetkillä elokuvan katsoja pääsee elämään samoja tunteita elokuvahahmojen kanssa. Pitkälti elokuvan teho johtuu Pikku prinssi -kirjan vetovoimasta.

5 starfi 7Mark Osborne
Onyx Films 2016
Kesto 1 h 48 min

 

pikku prinssi 2

pikku prinssi 3

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja