Notice: Undefined property: JCategoryNode::$rating_count in /home/jiipeele/public_html/plugins/content/vote/vote.php on line 69

Käyttäjän arvio: 0 / 5

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono

isanpaivakakku 1

Tarvitset:

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja

Kostutus

  • 1 dl maitoa

Täyte

  • 3 dl kermaa
  • 1 prk mascarponea
  • 2 tl vaniljasokeria
  • sokeria maun mukaan
  • 4 passionhedelmää

Kuorrutus

  • 1 1/2 dl kermaa
  • 500 g fudgeja (löytyy irtokarkkihyllystä)

Koristelu

  • Punaista marsipaania/sokerimassaa
  • Keltaista marsipaania/sokerimassaa

 

Ohje:

Voitele ja jauhota vuoka (noin 24 cm). Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa ala-tasolla noin 35 min.

Valmista täyte. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon mascarpone, vaniljasokeri sekä sokeria maun mukaan. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaavi sisus talteen.

Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja laita ensimmäinen kakkulevy tarjoiluastialle. Kostuta maidolla ja levitä puolet passionhedelmien sisuksista pohjan päälle. Levitä myös puolet mascarponevaahdosta pohjan päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle ja toista sama. Muista kostuttaa myös päällimmäisin levy.

Valmista kuorrute. Valmista kuorrute jo edellisenä päivänä. Mittaa kattilaan ½ dl kermaa ja fudget. Sulata hiljaisella teholla kunnes kaikki fudget on sulanut. Muista sekoitella, ettei kuorrute pala pohjaan. Kaada kuorrute leivinpaperilla vuorattuun kulhoon ja anna olla jääkaapissa seuraavaan päivään asti.

Kuorruta kakku. Ota kuorrute muutamaa tuntia aikaisemmin huoneenlämpöön pehmenemään. Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja levitä kakun päälle eristämään kosteutta. Kauli toffeekuorrute tomusokerin avulla kakkua reilummaksi levyksi. Nosta kuorrute kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita kuorrute ja leikkaa ylimääräinen pois.

Koristele kakku. Tulosta netistä tai piirrä paperille Supermies-logo. Leikkaa sen avulla keltaisesta marsipaanista logonmallinen pala. Leikkaa logosta keltaiset osat pois (mustavalkotulostimella valkoiset). Käytä sitä apuna, kun leikkaat punaisesta palan. Aseta punainen keltaisen palan päälle ja varmista, että ne ovat kohdakkain. Leikkaa myös punaisesta marsipaanista kirjaimet "ONNEA", "I" ja "Ä". Asettele koristeet kakun päälle. Ne pysyvät paremmin, jos kostuttaa koristeen pohjaa varovasti vedellä.

 

isanpaivakakku 3

Valmista kuorrute jo edellisenä päivänä.

 

isanpaivakakku 2

Levitä puolet passionhedelmien sisuksista pohjan päälle. Levitä myös puolet mascarponevaahdosta pohjan päälle.

 

isanpaivakakku 4

Nosta kuorrute kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita kuorrute ja leikkaa ylimääräinen pois.

 

isanpaivakakku 5

Leikkaa kuvio keltaisesta...

 

isanpaivakakku 6

...ja punaisesta marsipaanista.

 

isanpaivakakku 7

Onnea isille!


Kuvat: Elina Inkinen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja