Wikipedia kertoo vapusta seuraavaa: Vappu on vuosittain 1. toukokuuta vietettävä enimmäkseen länsimaalainen kansainvälinen juhlapäivä ja monissa maissa yleinen vapaapäivä.

Se on kevään loppupuolen juhlapäivä sekä kansainvälinen työväen juhlapäivä. Suomessa vapunpäivää aattopäivineen vietetään työväen, ylioppilaiden ja kevään karnevaalijuhlana. Vuodesta 1979 lähtien vappu on ollut Suomessa virallinen liputuspäivä, suomalaisen työn päivä. Juhlapäivä on saanut nimensä pyhästä Valburgista, jonka muistopäivä on 1.5.

Valburg tai Walburga (710- Hildesheim 25. helmikuuta 779) on katolinen pyhimys, joka syntyi varakkaaseen perheeseen Englannissa. Ajan tavan mukaan hän meni luostariin jo 10-vuotiaana. Hän johti mm. vaikutusvaltaista luostaria, joka oli silloisen Saksan keskeisiä lähetystyön keskuksia. Hänet unohdettiin kuolemansa jälkeen pitkäsi aikaa kunnes paavi Hadrianus II julisti Valburgin pyhimykseksi, ja hänen muistopäiväkseen tuli katolisessa kalenterissa kuolinpäivä 25.2. Valburgin luut siirrettiin pyhimykseksi julistamisen jälkeen 1. toukokuuta 870 Eichstättin Pyhän ristin kirkkoon, joka on nykyään pyhän Valburgin benediktiiniläisluostari. Tästä tuli Valburgin muistopäivä, suomeksi vappu, ensin Englannissa ja myöhemmin myös Pohjoismaissa.

Pääsiäisen lähestyessä Fisucraftin serverillä voi virittäytyä pääsiäistunnelmaan.

paasiainen fisucraftissa 

 

Via crucis – ristin tie Fisucraftissa

Palmusunnuntaina 9.4. klo 18 pidetään Pääsiäisvaellus, jossa tutustutaan Jerusalemissa oleviin paikkoihin pääsiäisen tapahtumien mukaan. Alussa Jeesus ratsastaa aasilla Jerusalemiin, sen jälkeen käydään katsomassa Temppeliä. Ylähuoneessa Jeesus ja opetuslapset kokoontuvat viimeiselle aterialle, jonka jälkeen matka jatkuu Getsemanen puistoon…

Tule mukaan komennolla /warp palmusunnuntai

 

Rakentelukerho hiljaisella viikolla

Ma 10.4. ja ti 11.4. klo 18 - 20 voi tulla mukaan rakentamaan Jerusalemia ja muita Fisupiplian kaupunkeja. Jos haluat osallistua Jerusalemin kaupungin ja sen ympäristön rakentamiseen ja saada myös oman talon kaupungista, tule paikanpäälle joko ma tai ti.

 

Tutki Raamatun paikkoja Fisucraftissa

Raamatun paikkoihin ja kertomuksiin voi tutustua Fisupiplian kautta. Fisupipliasta löytyy kaupunkien ja paikkojen warppiosoitteita

 

Virtuaalinen pääsiäispyhiinvaellus

Hiljaisella viikolla valmistuu reitti, jonka voit kävellä Jeesuksen kotikaupungista Nasaretista Jerusalemiin.

 

Lisätietoa Fisucraftissa pelaamisesta löytyy osoitteesta www.fisucraft.net

Earth Hour -tapahtumaa vietetään seuraavan kerran ensi lauantaina 25.3.2017 kello 20.30–21.30.

Earth Hour 2017 WEB c Aki Pekka Sinikoski WWF

 

Earth Hour on ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille.

Tapahtuman sivuille on koottu ekologisia ideoita tapahtuman viettämiseen: http://www.earthhour.fi/ideat/

 

Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / WWF

- Miten kauan olet hiihtänyt? kysyi Aada Markkanen 1950- ja 1960-lukujen moninkertaiselta olympia- ja MM-kisojen mitalisti Siiri "Äitee" Rantaselta.

siiri rantanen 2- Olen hiihtänyt 6-vuotiaasta asti ja nyt olen 92, eli lasketaanpa siitä, naurahti Siiri Rantanen ja antoi pienen laskutehtävän samalla. – Mutta minkäs ikäisiä te olette, hän kysyi tytöiltä.

Minea kertoi olevansa 8 ja Aada 10.

- Tuossa iässä voitin jo pojat koulussa Tohmajärvellä, kertoi Siiri Rantanen.

Ohjeita hiihtämiseen kysyttäessä Siiri Rantanen vastaa empimättä:

- Hiihtämään kannattaa aloittaa heti kun suksilla pysyy. Tärkeintä aina on urheilumieli, kilpailut tulevat vasta myöhemmin.

 

 

siiri rantanen 1

Tällä kertaa Siiri "Äitee" Rantanen jakoi palkinnot pilkkikisassa Pieksämäen Jäppilässä. Omassa sarjassaan palkinnot voittivat Aada (vas.) ja Minea Markkanen.

 

Kuva: Pirjo Riipinen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja