Virsivisan voittajajoukkueessa Pitkät ja pätkät lauloivat Iita Hietikko (vas.), Minja Vilpponen ja Wilhelmiina Riihimäki. Joukkuetta voittoon siivitti opettaja Anna Laakso.

voittajat IMG 9481 72res

 

- Todella hyvältä tuntuu, iloitsivat Pitkät ja pätkät -joukkueen Iita Hietikko, Wilhelmiina Riihimäki ja Minja Vilpponen Mikkolan koulusta Vantaalta, kun he voittivat jännittävän Virsivisan finaalin.

- Virret ovat kivoja ja tunteellisia ja niitä on kiva laulaa, sanovat Minja ja Wilhelmiina.

- Me laulettiin kaikki välkät koulussa virsiä, kun saimme tietää finaalin virret, kertovat musiikkia harrastavat tytöt valmistautumisestaan loppukilpailuun.

- Ah, kuinka kevät hohtaa, tuli kaikilta kuin yhdestä suusta lempivirttä kysyttäessä.

Kisassa nähtiin myös joukkueen upea baletti- ja viulunsoittoesitys Sibeliuksen Soi kunniaksi Luojan -virrestä.

 

virsivisa-21

 

- Onhan tämä ylimaallisen hienoa ja huikeaa, sanoi opettaja Anna Laakso, joka jo toisen kerran peräkkäin johdatteli valmentamansa joukkueen voittoon. - Finaali oli todella hieno ja kaikki joukkueet olivat mahdottoman hyviä!

 

virsivisa-22

 

Toiseksi kisassa kipusi Taivaan linnut -joukkue, jossa lauloivat Aada Inna, Aino Liikkanen ja Helmi Puputti Kangasvarren koulusta Luumäeltä ja kolmanneksi Pikkulihapullat Erica Pelkonen, Elina Laaksonen ja Tytti Pitkänen -kokoonpanolla Riihikallion koulusta Tuusulasta.

Seitsemännen kerran järjestetyssä Virsivisan finaalissa kisasi kahdeksan finaaliin päässyttä kolmihenkistä peruskoulun 3. - 4.-luokkien joukkuetta, yksi jokaisesta hiippakunnasta. Sitä ennen oli käyty paikallis- ja aluevisat.

Tilaisuuden juonsi Pekka Laukkarinen ja musiikkikouluttaja Mari Torri-Tuominen. Paikalla on myös visan suojelija piispa Jari Jolkkonen sekä visan maskotti Virsitintti Tinifii (kuvassa alla).

 

virsivisa-2

 

Musiikista vastasi visailijoiden lisäksi lapsille tuttu tv-kasvo, muusikko ja laulutekijä Pekka Laukkarinen, multi-instrumentalisti Matti Laitinen ja muusikko Leevi Helo.

 

virsivisa-12

 

Tehtävät ovat monipuolisia ja jännittäviä. Mukana niitä toteuttamassa ovat muun muassa kanttori Timo Vikman digiurkuineen sekä nuoria teatteriryhmäläisiä Kuusankoskelta.

Visan tuomaristossa istuvat kirkkomusiikin kouluttaja Ulla Tuovinen (pj.) Helsinki, kanttori, teologian maisteri Heidi Kääriäinen, Valkeala, opettaja Nessu Marttila, Kuusankoski sekä koululaiset Elsa-Vilja Heikkilä, Peppi Kiveläinen ja Siiri From opettajansa Johanna Tähkäpään kanssa Mikkelistä. Tytöt muodostivat Laulavat lettipäät -joukkueen, joka edusti Mikkelin hiippakuntaa edellisessä Virsivisan finaalissa vuonna 2013.

 

virsivisa-17

 

Virsivisa-finaali järjestettiin Kirkkopäivien yhteydessä Kouvolassa. Virsivisan järjestää Seurakuntien Lapsityön Keskus yhdessä PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen, Kirkkohallituksen ja Opetushallituksen kanssa. Paikallisesti visaa ovat toteuttaneet koulut, seurakunnat ja hiippakunnat.

 

virsivisa-29

 

Kuvat: Juha Kinanen ja Pirjo Riipinen

Virsivisa 2014 - 2015 on edennyt paikallisvisa-vaiheeseen, jossa kisaillaan seurakunnittain maaliskuussa viikolla 11.

virsivisa peiposjarven koulu 1

 

Virsivisan tavoitteena on innostaa koululaiset laulamaan virsiä sekä tehdä virsikirjaa tutuksi hauskojen tehtävien avulla. Edellisen kerran Virsivisa järjestettiin 2012 - 2013.

Virsivisaan 2014 - 2015 osallistuu kaiken kaikkiaan 4500 koululaista 143 eri koulusta. Virsivisaan liittyen kuulumisia Peiposjärven koululta Pieksämäeltä lähetti Jiipeenettiin koulunjohtaja Susanna Tourunen.

 

virsivisa peiposjarven koulu 2

 

- Peiposjärven koululta Virsivisaan osallistuvat Virsihait (Dani, Viivi ja Aino), Virsiässät (Lassi, Saana ja Janne) sekä Virren räjäyttäjät (Jere, Aapo ja Kaapo).

- Alkukilpailuista valikoitui paikallistason kisaan Pieksämäelle Virsihait ja Virsiässät. Vain kaksi koulua on ilmoittautunut Virsivisaan Pieksämäeltä ja toisen koulun joukkue pääsee edustamaan Pieksämäkeä.

 

virsivisa peiposjarven koulu 3

 

- On se ihan mukava kilpailla Virsivisassa. Seuraava kilpailu jännittää, sanoi Vivian Nyman.

 

Visailijat pääsivät pitämään vielä kenraaliharjoitukset 24. helmikuuta kanttori Jonna-Mari Koikkalaisen johdolla.

- Yksi tehtävä meni ainakin väärin! Rohkeutta saisi olla koko ryhmällä enemmän, kertoi harjoituskilpailun jälkeisissä tunnelmissa Dani Suhonen.

- Yksi tehtävä, jonka kanttori piti, tuntui kivalta. Vaikeinta on muistaa virsien numeroita. Aion harjoitella hiihtoloman aikana visaan, sanoi Saana Kinnunen.

 

Paikallisvisojen jälkeen vuorossa ovat hiippakunnalliset aluevisat 15.4. ja Virsivisa huipentuu finaaliin 22.5. Kouvolan Kirkkopäivillä. 

Lisätietoa Virsivisasta: www.virsivisa.fi

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja