Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Ravintolapäivän aakkoset - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille
Siirry Ttilaan
Jiipeenettiä ei enää päivitetä vuoden 2019 alusta
 
 
 • Siirry Ttilaan

  Siirry Ttilaan

  Jiipeenettiä ei enää päivitetä. Sen materiaalit ovat edelleen kuitenkin käytettävissä. Tervetuloa...

 • Assyt 2018

  Assyt 2018

  Messukeskus Helsingissä täyttyi peli- ja tietokoneharrastajista 2.-5.8.2018. Jiipeenetti oli...

 • Taskulamppulla yöhön

  Taskulamppulla yöhön

  Elokuun ihanat lämpimät ja pimeät illat ovat täällä! Silloin voi seikkailla taskulampun valossa....

 • Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto

  Pitkätähden kosto on opettavainen tarina kohtalon etsinnästä ja ystävyydestä. Ennen kuin luet arvostelun, on...

 • Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini

  Petteri Kaniini on sisukas ja hieman itsepäinen jänis, joka asustaa suuren puun juurakossa...

 • Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia

  Hän sanoi nimekseen Aleia on pääkaupunkiseudulla asuvan Erika Vikin esikoisteos. Teos ilmestyi...

Huippusuosittua ravintolapäivää on vietetty ympäri Suomen vuodesta 2011 lähtien. Kyseisenä päivänä kuka tahansa voi perustaa päiväksi oman ruokapisteen. Järjestä kaveriporukalla oma kahvila, niin mekin teimme.

ravintolapaivan aakkoset

 

Me pidimme viime toukokuussa kavereitten kanssa amerikkalaistyylistä kahvilaa nimeltä Kisses from USA. Meillä oli tarjolla erilaisia sandwichejä, kuppikakkuja, cookieita, juustokakkubrownieita sekä juotavana teetä, kahvia ja mehua. 

 

Näillä ohjeilla sinäkin onnistut kavereidesi kanssa: Ravintolapäivän aakkoset

A. Keksi idea. Meidän idea lähti siitä, että jokainen meistä rakastaa amerikkalaisia herkkuja ja pidämme leipomisesta.

B. Päätä paikka. Me pidimme kahvilaa läheisessä puistossa ja pöydän olimme kantaneet kotoa. Kannattaa ottaa huomioon, että kahvilaa pystyy pitämään sateesta huolimatta. Ja etu on myös, että se on lähellä kotia, jolloin unohtuneita asioita on helppo hakea.

C. Rupea miettimään toteutusta hyvissä ajoin. On paljon käytännön juttuja, joita ei heti tule mieleen. Kahvilaa perustaessa täytyy olla lautasia, kuppeja, lusikoita, servettejä, sokeria, kahvin lisäksi on hyvä olla teetä, mehua tai vettä, vaihtorahaa ja roska-astia. Monet ihmiset halusivat myös ostaa esimerkiksi kuppikakkujamme mukaan, mihin emme olleet varautuneet, ja jouduimme tekemään luovia ratkaisuja. Muista varata ruokia ja juotavia tarpeeksi. Me jouduimme äkkiä leipomaan lisää kuppikakkuja, kun ne loppuivat kesken. Tuotteet kannattaa hinnoitella valmiiksi ja tehdä pienet laput, jotta jokaisen ei tarvitse erikseen niitä kysyä.

D. Ravintola tai kahvila kannattaa ilmoittaa ravintolapäivän sivuille, jotta saa asiakkaita. Pidän blogia, jossa me mainostimme myös kahvilaa. Sanaa kannattaa myös levittää tutuille.

E. Muista nauttia kahvilan pitämisestä, vaikka tuotteet loppuisivatkin vähän kesken tai asiakkaita ei oikein näkyisi missään. Meillä oli tosi hauskaa ja perustamme kahvilan ehdottomasti seuraavanakin sopivana ravintolapäivänä!

 

ravintolapaivan aakkoset 1

ravintolapaivan aakkoset 2

Kuvat: Elina Inkinen

 

mulla valahti ettaSeuraavaa ravintolapäivää vietetään 18.8. Pistätkö oman kuppilan pystyyn, tai vierailetko jonkun toisen perustamassa ravintolassa tai kahvilassa? Kerro ja kuvaa! Lähetä juttusi sähköpostilla osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja