HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Jokavuotiset Miss Suomi -kisan kandidaatit on valittu vuoden 2015 kisaan. Monen muunkin nuoren tytön kuin valittujen kandidaattien mielessä saattaa siintää missi- tai kauneuskilpailut.

Jiipeenetti haastatteli Finnartistien hallituksen puheenjohtajaa, missikeisarinakin tunnettua Eino Makusta.

eino makunen

Missikeisari Eino Makunen.

 

Mitä edellytyksiä Miss Suomi -kilpailuun osallistujalla on hyvä olla ja mitä vaaditaan, että mahdollisesti menestyy Miss Suomi -kilpailussa?

- Ensinnäkin tytön tulee olla täysi-ikäinen eli 18-vuotias, ja että hän haluaa missialalle ja haluaa esiintyä julkisuudessa. Kilpailuun voi osallistua vielä 24-vuotiaaksi asti, kertoo Eino Makunen.

- Fyysisiltä ominaisuuksilta tulee olla sopusuhtainen. Lisäksi tulee olla tasapainoinen, iloinen ja ulospäin suuntautunut luonne.

 

Tarkkana median kanssa

- Monia työtilaisuuksia on tarjolla voittojen ja sijoitusten myötä, mutta kaikki riippuu tytöstä, kertoo Makunen. - Tärkeänä neuvona sanon aina, että käykää esimerkiksi ylioppilaaksi ensin, sillä missikilpailuissa menestyneille tulee vuoden paussi opiskeluun.

- Tytöille - korostan vielä - siis tytöille, jotka haluavat julkisuuteen, - on missikisat ponnahduslauta.

Kun kilpailujen ja menestyksen myötä tulee mukaan julkisuus, joka ei aina ole positiivista, antaa Makunen ohjeen, miten julkisuuden kanssa oppii elämään:

- Kerron missikanditaateille, että medialle ei pidä kertoa ihan kaikkea, sillä jokaisesta sanasta voidaan ottaa kiinni. Medialle tulee olla rehellinen, avomielinen, suhtautua tasapuolisesti ja kohdella kaikkia samalla tavalla.

 

Terveiset Jiipeenetin lukijoille

Millaisia terveisiä lähetätte Jiipeenetin lukijoille, kouluikäisille tytöille ja pojille?

- Olkaa ahkeria koulussa ja käykää koulut loppuun. Opiskelu on tärkeää elämässä, kannustaa Makunen.

Jiipeenetti tapasi Finnartistien hallituksen puheenjohtajan Eino Makusen Miss Pieksämäki ja Savon Neito -kilpailujen yhteydessä lokakuussa 2014 Pieksämäellä.

 

Kuva: Sirkka Seppänen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja