HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

dumplinWillowdean eli Will on lihava, mutta hän on sinut asian kanssa. Kun jokavuotiset missikisat lähestyvät, Will päättää osallistua niihin protestina, jotta hänen äitinsä eli missikisojen järjestäjä voisi vihdoinkin hyväksyä Willin ulkonäön. Kisat aiheuttavat kuitenkin riitaa Willin ja hänen parhaan ystävänsä Ellenin välillä. Ovatko he kasvamassa erilleen, kun Will jättää kertomatta Ellenille jopa ihastuksestaan?

Kirjan päähenkilö Will on oma itsevarma itsensä siihen asti, kunnes työpaikan komistus Bo ihastuu häneen. Voiko heidän juttunsa ikinä toimia? Toisaalta asiaa mutkistaa myös entisestään se, kun Will tutustuu koulussa Mitchiin, joka yhtäkkiä haluaakin olla enemmän kuin vain ystävä. Lopulta on jännä nähdä, kumman Will valitsee, vai valitseeko kumpaakaan.

Willin elämä on muutenkin rankkaa, sillä hänen rakas tätinsä on kuollut ja nyt hän elää kahdestaan aivan erilaisen äitinsä kanssa. Aiemmin täti oli aina rohkaisemassa Williä tekemään asioita, joista pitää. Onneksi Will saa lohtua heidän yhteisistä suosikeistaan: Dolly Partonin lauluista.

Willin lisäksi myös muutama muu hänen kaverinsa päättää osallistua missikisoihin rohkaistuneena Willin esimerkistä. Yksikään heistä ei ole tavanomaisen kilpailijan näköinen, mutta se ei heitä haittaa. Onko jollain heistä mahdollisuus voittaa?

Koska Willin paras kaveri Ellen ei ole aiemmin ollut innostunut ajatuksesta ilmoittautua missikisoihin, Will yllättyy, kun Ellen yhtäkkiä ilmoittautuukin mukaan. Heidän välilleen puhkeaa melkoinen riita tästä hyvästä. Loppua kohden Ellenin puhumattomuus Willille alkoi jo hieman kyllästyttää, mutta kuten parhaat kaverukset yleensä tekevät, niin hekin sopivat riitansa.

Kirjan lopussa on tietysti jännittävät missikisat, jotka eivät jää ilman yllätyksiä.

Suosittelen kirjaa kaikille noin yläasteikäisille ja sitä vanhemmille, mutta kuitenkin ensisijaisesti tytöille. Kirja on vauhdikas ja hauskakin tarina tavallisista tytöistä ja oman ulkonäkönsä hyväksymisestä.

Annan kirjalle 5/5 tähteä, sillä kirjan juoni on hyvä ja koukuttava ja se pistää ajattelemaan. Kirja rohkaisee olemaan oma itsensä ja vähät välittämään, mitä muut ajattelevat. Eihän missikisojakaan ole tarkoitettu vain hoikille, sillä jokainen on omalla tavallaan kaunis.

5 starJulie Murphy
Otava 2016
335 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja