HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Rautakoemagisterium kuparikoura aloitti kertomuksen Callista, taikakoulu Magisteriumin oppilaasta. Sarjan ensimmäisessä osassa Callille paljastui, että hänen sisällään on kaikkien maagien etsimä Kuoleman vihollinen. Kuollessaan vihollinen siirsi sielunsa vastasyntyneeseen vauvaan.

Ainoa ongelma on se, että Call ei itse haluaisi olla tarinan paholainen. Siksi hän ei ole paljastanut salaisuuttaan edes lähimmille ystävilleen.

Callin isä haluaisi kiihkeästi poikansa sielun takaisin tämän ruumiiseen. Pakkomielle yltyy niin pahaksi, että hengissä pysyäkseen Callin on karattava kotoa kesken kesäloman.

Holly Blackin ja Cassandra Claren yhteistyön tuloksena syntynyt Magisterium-sarja on huima. Sarjan koukuttavuus perustuu pitkälti päähenkilöön Calliin. Hän ei ole supersankari, vaan erimittaisilla jaloilla klenkkaava nuorimies.

Callin ystävätkään eivät vastaa perinteistä sankarikaartia. Aaronin isä istuu vankilassa ja Tamaran vanhemmat puolestaan ovat ökyrikkaita.

Toinen kirjan ihastuttava seikka on Holly Blackin ja Cassandra Claren koukuttava kirjoitustapa. Kirja menee kiertelemättä suoraan asiaan ja kirjasta on vaikea päästää irti ennen viimeisiä sivuja.

Sujuvasta lukukokemuksesta voi kiittää myös suomentaja Inka Parpolaa. Hyvän suomennoksen tunnistaa kirjoitusvirheiden puuttumisesta.

Tuore kirja on kuitenkin huomattavasti ensimmäistä osaa synkempi. Call pohtii lakkaamatta rooliaan Kuoleman vihollisena. Miten tarinan paholainen voi tehdä myös hyviä tekoja?

Synkistä sävyistä huolimatta myös huumori kukkii kirjassa. Black ja Clare hallitsevat mustan huumorin vaikean lajin.

Kummallakin kirjailijalla on takanaan laaja tuotanto nuorille suunnattua fantasiaa. Black tunnetaan parhaiten Spiderwickin kronikat -sarjastaan. Clare puolestaan on tullut tunnetuksi Varjojen kaupungit -sarjasta.

5 starHolly Black ja Cassandra Clare
Otava 2016
253 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja