HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

no on se nyt kumma taika taksinenAiemmin kirjailija Siri Kolu valloitti Suomen kirjakauppoja maantierosvojen kanssa. Me Rosvolat -sarja nähtiin kirjasarjan lisäksi myös elokuvana. Nyt vuorossa ovat lähiönoidat.

Taika Taksinen on Sirkuslaakson paikallispoliitikko. Todellisuudessa virka on kuitenkin hämäystä, sillä hän on lähiönoita.

Harva aikuinen tietää Taikan todellisista puuhista. Noita saa vetovoimallaan aikuiset unohtamaan kaikki pienet kummallisuudet.

Siri Kolu herättää kirjassa henkiin vanhoihin kansantarinoihin pölyttyneen noitaperinteen. Samalla noidat tuodaan vauhdikkaasti 2010-luvulle, jossa metsämökin sijaan noidilla on omakotitalo keskellä kylää.

Noitien heikkoutena ovat lapset Hannun ja Kertun tapaan. Lähiönoidat eivät kuitenkaan grillaa lapsia elävinä, vaan houkuttelevat heidät taloonsa ikuiseen leikkipuistoon.

Sirkuskylän lapset Roosa ja Lars ovat nousseet taisteluun lähiönoitaa vastaan. Ensimmäisen erän lähiönoita hävisi ja joutui vapauttamaan vangitut lapset.

Nyt Taika kuitenkin juonii jo uusia suunnitelmia. Hän haluaa päästä päättämään koko valtakunnan asioista eduskuntaan.

Kirjan myötä tutuksi tulee eduskuntavaalit kampanjoinnista vaalitenttiin ja äänestämiseen.

Lähiönoidan pääsy kansanedustajaksi olisi kaikille Suomen lapsille katastrofi. Silloin lapsia alkaisi kadota tihenevään tahtiin noitien taloihin.

Värikäs Taika Taksinen on henkilöhahmona humoristinen. Ajatus aikuisten keskellä elävistä lähiönoidista on niin mahdottoman tuntuinen, että se huvittaa. Sama menestyksen salaisuus oli myös Me Rosvolat -sarjassa, jossa tutustuttiin Suomen maantierosvoihin.

5 starSiri Kolu
Otava 2016
221 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja