HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

eliittiPrinsessat eivät ole vain pienten tyttöjen juttu. Yhdysvaltalaisen Kiera Cassin Valinta-sarjan menestys on osoittanut hyvin, että prinsessat kiehtovat kaikenikäisiä.

Sarjan ensimmäinen osa Valinta ilmestyi suomeksi tämän vuoden alussa. Sarjan toisen osan Eliitin suomennos valmistui syyskuussa.

Sarja kertoo kaukaisesta tulevaisuudesta Illéan valtakunnassa. Kuninkaallisten on tapana valita puolisonsa tosi-tv-kilpailun avulla. Nyt vuorossa on prinssi Maxonin puolison haku.

America on lähettänyt myös hakemuksensa kilpailuun lukuisten muiden tyttöjen tavoin ja tullut valituksi yhdeksi kilpailijoista. Ensimmäisessä kirjassa 35 tyttöä saapui palatsiin. Toisen kirjan alussa heistä on jäljellä vain kuusi.

Prinssi on tavattoman ihastunut Americaan. Hän olisi valmis kosimaan tyttöä, mutta America empii vielä. Hänen entinen poikaystävänsä Aspen on pestautunut palatsiin vartijaksi ja käy aika ajoin tervehtimässä tyttöystäväänsä.

Maxonin valinta puolisoksi tarkoittaisi Americalle eroa Aspenista. Toisaalta Aspenin valinta tarkoittaisi Maxonista ja kruunusta luopumista.

Kiera Cassin Valinta-sarja on paistatellut New York Timesin parhaiten myyvien kirjojen listalla. Viisiosainen sarja on jo ilmestynyt kokonaisuudessaan englanniksi.

Syy sarjan suosioon on varsin selvä: tavattoman koukuttava juoni. Kirja yhdistää kaksi eri rakkaustarinaa yksiin kansiin. Toisessa tarinassa köyhistä perheistä peräisin olevat America ja Aspen ihastuvat. Toisessa tarinassa America ihastuu prinssi Maxoniin.

Kirjassa ei voi koskaan olla varma, mitä seuraava juonenkäänne tuo mukanaan. Jossain vaiheessa saattaa luulla, että America päätyy yhteen prinssin kanssa. Toisessa käänteessä päähenkilö on jo lähdössä riidan seurauksena linnasta ovet paukkuen.

Kirjaan on saatu tuotua hyvin inhimillisiä tunteita. Tytöt ja prinssi toimivat paljon tunteidensa mukaan. Rakkauteen kuuluvat myös ristiriidat, eikä todellisuus ole vaaleanpunaista höttöä.

Toisessa osassa kuitenkin alkaa tuntua siltä, että kirjailija tahallaan venyttää loppuratkaisua. Miksi prinssi ei voi tehdä jo päätöstään? Viisiosaisen sarjan olisi hyvin voinut tiivistää kolmiosaiseksi trilogiaksi.

4 starKiera Cass
Pen & Paper 2016
317 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja