Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

girl online kiertueella16-vuotias Penny tuskin malttaa odottaa, että loppukokeet ovat ohi ja kesäloma alkaa. Hänen rocktähtipoikaystävänsä Noah on nimittäin kutsunut hänet kanssaan Euroopan kiertueelle. Kun kauan odotettu kiertue sitten koittaa, se onkin kaikkea muuta kuin rentoa yhdessäoloa. Miten Penny selviää kaikesta hässäkästä, kun Noahin kaikki ylimääräinen aika kuluu joko nukkumassa tai toimittajia tapaamassa? Onneksi ystävät ovat olemassa.

Jännityksellä odotettu Girl Onlinen jatko-osa on täällä! Tuttu bloggarityttö Penny on kuvioissa mukana paitsi ettei hän enää bloggaa julkisesti, vaan nimellä ”Girl Offline… ei enää koskaan menossa online”. Onneksi hauskat blogikirjoitukset lukujen välissä silti jatkuvat, ja ne antavat vinkkejä ja ajattelemisen aihetta.

Pennyn pettymys kiertue-elämään on surullista ja Noahin käytös välillä outoa. Kirja saakin lukijan välillä melkein jopa itkun partaalle, mutta se ei haittaa, sillä kohta vastoinkäymiset kuitataan jo huumorilla. Penny selviää kaikesta ystävien avulla, mikä on ihanaa. Miten jollain voi olla noin mahtavia ystäviä kuin Pennyllä? Penny myös löytää ystävyyttä sellaisista paikoista, joista ei heti arvaisi hänen löytävän. Myöskään aluksi ystävällisiltä vaikuttaneet ihmiset eivät aina loppupeleissä olekaan kovin mukavia. Kaikki ei ole aina ihan sitä miltä näyttää!

Kaikesta huolimatta Pennyn Euroopan kiertomatka on huiman inspiroiva, kun Penny tutustuu paikallisiin nähtävyyksiin. Itsellekin tulee sellainen olo kuin olisi mukana syömässä italialaista gelatoa ja ihailemassa Eiffel-tornia Pariisissa. Pennyn valokuvaharrastus saa uuden suunnan, mutta siitä en paljasta enempää, sillä se on niin hieno hetki.

Kaiken kaikkiaan kirja opettaa tavoittelemaan omia unelmia, ei jonkun toisen, sekä auttamaan ystäviä ja ottamaan heiltäkin välillä apua vastaan. Unelmat ja ystävät ovat tärkeitä!

Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat lukeneet edellisenkin osan. Jos et ole vielä lukenut sitä, nyt on oiva tilaisuus lukea molemmat. Kirjan pituutta ei kannata pelästyä, sillä kun siihen tarttuu, kaikki se matkustusinto ja musiikin viehätys nappaa heti mukaansa. Kirjan lopussa oikeastaan tuntuu, että voisi lukea vielä, jos kirja vain jatkuisi.

Annan kirjalle täydet 5/5 tähteä, sillä se on niin ihanan koukuttava. Kirja on myös opettavainen: kaikista tunnemyrskyistä ja epätoivon alhoista selvitään bloggaamalla, ystävien avulla tai sitten ihan sokerilla.

5 starZoe Sugg
WSOY 2017
424 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja