HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

ella ja kaverit hevosen selassaKirjailija Timo Parvela aloitti Ella ja kaverit -sarjan vuonna 1995. Moni Jiipeenetin lukijoista ei ollut silloin edes syntynyt. Sarja jatkuu hyvää vauhtia. Nyt sarjassa on osia jo yli 20.

Kaiken järjen mukaan Ellan pitäisi olla jo parikymppinen. Siitä huolimatta hän käy vielä ala-astetta tuttujen kavereidensa kanssa.

Tällä kertaa aina niin järkevä Tuukka on ihastunut naapurin ratsastajatyttöön. Hän päättää tehdä tyttöön vaikutuksen ja hiipii yöllä hevostalleille.

Tuukka on järkevänä ihmisenä tehnyt pohjatyön huolellisesti ja tutustunut kirjoista hevosen käsittelyyn. Siitä huolimatta kaikki ei mene aivan nappiin. Hevonen karkaa ja Tuukka jää yksin yöhön.

Onneksi Tuukalla on Ellan kaltainen kaveri. Silloin ei tarvitse yksin istua roskalaatikossa pohtimassa synkkiä mietteitä. He laativat suunnitelman. Jos Tuukka ei voi ottaa selfietä oikean hevosen selässä, miten olisi torin keskellä nököttävä lehmäpatsas. Kukaan ei huomaa, että se ei ole hevonen

Samaan aikaan myös Ellan luokan opettajalla menee huonosti. Opettajan isä on vienyt häneltä rehtorin työn ja kanslian hauskat ovivalot. Nyt hän joutuu olemaan tavallinen opettaja.

Reiluun sataan sivuun mahtuu paljon kommelluksia, jotka syntyvät sanaleikeistä ja väärinkäsityksistä. Lopputulos on hillittömän hauska.

Parvela näyttää jälleen kykynsä temppuilla sanojen kanssa. Huumori on nokkelaa ja oivaltavaa. Se tarjoilee hauskaa pohdittavaa niin lapsille kuin aikuisille.

Huumorista huolimatta Ella ja kaverit -sarja alkaa maistua puulta, jos sarjaa on lukenut ensimmäisistä osista lähtien. Kirjan hahmot ovat hivenen yllätyksettömiä. Tuukka on porukan järkevin, Pukari haastaa aina riitaa ja Pate on Pate.

Oma toivomukseni olisi, että Parvela kokelisi siipiään aivan jossain uudenlaisessa lasten sarjassa. Parvelan Kepler62-kirjasarja on erittäin koukuttava puhumattakaan Porokuiskaajan arvoitus -joulukalenterista. Mielelläni lukisin ja näkisin lisää uusia Parvelan projekteja.

4 starTimo Parvela
Tammi 2017
104 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja