HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

nalkapeli vihan liekit

Suzanne Collinsin Nälkäpeli-kirjasarjan pohjalta tehty Vihan liekit -elokuva on saanut vihdoin Suomen ensi-iltansa. Elokuva tuli elokuvateattereihin 20.11.

Katniss Everdeen voitti edellisessä Nälkäpeli-elokuvassa vuotuisen Nälkäpelin tasapelinä yhdessä Peeta Mellark -nimisen nuorukaisen kanssa näyteltyään tähän rakastunutta. Ongelmana on, että nyt hänen ja Peetan pitäisi lähteä kiertueelle ympäri Capitolin valtakuntaa pitämään kansalaisille joutavia puheita näytellen samalla toisiinsa rakastunutta kihlaparia, vaikka Katniss haluaisi jäädä kotiinsa vyöhyke 12:een pitämään perheestään huolta ja elämään yhdessä oikean rakkautensa, Gale Hawthornen, kanssa. Katnissin on kuitenkin pakko lähteä kiertueelle, kun Capitolin presidentti Snow tulee vierailulle Katnissin kotiin ja pakottaa hänet lähtemään.

Kiertueella Katniss saa huomata, miten Capitolin vallanpitäjiin tyytymätöntä ja kapinoivaa kansaa kohdellaan julmasti armoa antamatta. Presidentti Snow puolestaan huomaa seuratessaan valvontalaitteestaan kiertuetta, että Katniss antaa puhuessaan kansalaisille toivoa paremmasta elämästä ja intoa kapinoimaan nykyistä valtaa vastaan. Hän keksii yhdessä Nälkäpelin pelinjohtajan, Plutarch Heavensbeen, kanssa ansan, jolla päästään Katnissista eroon. Presidentti Snow määrää, että tämänvuotinen 75. Nälkäpeli-taistelu on juhlavuoden kunniaksi sellainen, että edellisvuosien voittajat kisaavat siinä toisiaan vastaan. Näin ollen Katniss ja Peeta joutuvat uudelleen samalle areenalle, josta he olivat edellisvuonna yhdessä selviytyneet voittajiksi. Alkaa hurjan vauhdikas taistelu, jossa tulee valita tarkasti liittolaisensa ja vihollisensa...

Olin katsomassa elokuvan ennakkonäytöstä. Oli hienoa nähdä, kuinka moni paikalla olleista Nälkäpeli-faneista oli käyttänyt runsaasti aikaa Nälkäpeli-aiheisen asun valintaan ja oli myös huikeaa kuulla elokuvan levittäjä Nordisk Filmin edustajilta, että elokuvan Suomen ensi-ilta 20.11. on ensimmäisten maiden joukossa Brasilian ensi-illan 15.11. jälkeen, jossa elokuvaa voi käydä katsomassa. Edes valmistusmaa Yhdysvalloissa, jossa ensi-ilta on 22.11, elokuva ei ole siis vielä pariin päivään nähtävissä!

Vaikka elokuva oli paikoitellen raaka ja vähän pelottavakin, niin pidin sen vauhdikkuudesta ja jännittävyydestä. Elokuvan ikäraja 12 on mielestäni juurikin sopiva, sillä elokuva on mielestäni suunnattu juurikin nuorille ja sitä vanhemmille jännittävien elokuvien ystäville. Annan elokuvalle 4/5 tähteä, koska se oli hyvä, mutta paikoitellen aika raakakin.fi-12

4 starFrancis Lawrence
Lionsgate 2013
Kesto 2 h 26 min


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja