Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

onneli ja anneliKun olin pieni äidilläni oli tapana lukea iltasatuja. Yksi näistä saduista oli Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -tarinat. Nyt Onneli ja Anneli on päätynyt myös Saara Cantellin ohjaamassa elokuvassa valkokankaalle.

Onneli ja Anneli -elokuva kertoo kahdesta pienestä tytöstä. He löytävät uimaan mennessään matkalla kirjeen, josta löytyy suuri summa rahaa. Kirje on osoitettu rehelliselle löytäjälle. He aikovat viedä kirjeen takaisin sinne mistä sen löysivätkin, mutta silloin he tapaavat kummallisen rouva Ruusupuun. Ruusupuu aikoo myydä talonsa, joka on vahingossa rakennettu kahdelle pienelle tytölle. Onneli ja Anneli ostavat talon rouvalta ja asettuvat asumaan siihen.

Talossa asuessaan he tutustuvat myös naapureihinsa: ilmapalloja ja muita erikoisia kasveja kasvattaviin Tingelstiinaan ja Tangelstiinaan sekä äkäiseen rouva Rosinaan. Joku varastaa kesken kesää naapurin kultamunia munivan kanan. Kuka mahtaa olla kanarosvo?

Onneli ja Anneli on hauska koko perheen elokuva. Se tarjoaa Kurenniemen satukirjojen tavoin mahdollisuuden päästä vaaleanpunaiseen mielikuvitusmaailmaan, jossa pikkutytöt voivat ostaa itselleen talon ja ilmapallot kasvavat puutarhassa.

Onneli ja Anneli -kirjojen fanille elokuva on viihdyttävää katsottavaa. Ohjaaja Saara Cantell muun tekijätiimin mukana on onnistunut tarkkaan luomaan Kurenniemen kirjojen mukaisen satumaailman ja tuomaan sen vielä tähän päivään. Elokuvassa vilahtavat kanarosvon tunnistuksessa kasvokuvina niin Robin kuin Jari Tervokin.

Elokuvan näyttelijäkaartiin on valikoitunut muutama tunnettu nimi alkaen Putouksen juontajana tunnetusta Jaakko Saariluomasta Myrsky-elokuvasta tuttuun Kristiina Elstelään. Onnelina ja Annelina näyttelee parivaljakko Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Tytöt onnistuvat roolissaan loistavasti. Elokuvassa hyvin näkyy, että he ovat kavereita myös elokuvan ulkopuolella.

Elokuva sopii kaikille vauvasta vaariin ja onnistuu viihdyttämään kaiken ikäisiä katsojia. Väitän, ettei katsoja takuulla jää kylmäksi katsottuaan Onneli Anneli -elokuvan. Kurenniemen satukirjoja lukeneelle elokuva realisoi Onnelin ja Annelin satumaailman ja tuo muistoja kirjan lukemisen ajalta. Muille elokuva on juoneltaan täysi yllätys ja siten vielä suurempi elämys.

Onneli ja Anneli sai ensi-iltansa perjantaina 17.1.fi-sallittu

5 star

Saara Cantell
Zodiak Finland 2013
Kesto 1 h 20 min

 

Onneli ja Anneli -elokuvan nimirooleja esittävät Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Onnelin veljeä, Petteriä, esittää Elias Koistinen. Elokuvan aikuisrooleissa nähdään mm. Eija Ahvo, Kristiina Elstelä, Elina Knihtilä, Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma ja Johanna Af Schultén. Käsikirjoittaja on Sami Keski-Vähälä. 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja