HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Hobitti  Smaugin autioittama maaTrilogian ensimmäisessä J.R.R. Tolkienin teokseen perustuvassa Hobitti – Odottamaton matka -elokuvassa hobitti Bilbo Reppuli lähti velho Gandalf Harmaan, 12 kääpiön ja kääpiöiden johtajan Thorin Tammikilven kanssa vaaralliselle seikkailulle. Matkan päämääränä on vallata takaisin kääpiöiden entinen valtakunta lohikäärme Smaugilta.

Nyt ilmestyneessä elokuvatrilogian toisessa osassa tarina jatkuu siitä, mihin edellisessä osassa jäätiin: Bilbo, kääpiöt ja Gandalf-velho taittavat vaaroja täynnä olevaa matkaa kohti Yksinäistä vuorta ja sen uumenissa rikkauksien keskellä nukkuvaa Smaugia.

Matka etenee paikoitellen hyvin vauhdikkaasti retkikuntaa jahtaavaa örkkiarmeijaa paetessa. Jossain vaiheessa Gandalf jättää retkikunnan, välillä joudutaan taistelutilanteisiin jättikokoisten hämähäkkien hyökätessä ja jossain vaiheessa ollaan metsähaltioiden vankeina. Lopulta useiden vauhdikkaiden käänteiden kautta Bilbo ja kääpiöt saapuvat Yksinäiselle vuorelle. Matkan vaarallisin vaihe alkaa...

Elokuva oli vaikuttava niin juoneltaan kuin myös elokuvalliselta puoleltaan. En itse ole lukenut J.R.R. Tolkienin Hobitti eli sinne ja takaisin -kirjaa, joten elokuvan juoni oli minulle täysi yllätys.

Vaikka olen nähnyt useita kolmiulotteisia elokuvia tästä elokuvasta teki minulle uudenlaisen elämyksen elokuvassa käytetty uusi 3D HRF -tekniikka, jona elokuvaa levitetään tavallisen kolmiulotteisen ja perinteisen kaksiulotteisen elokuvaversion lisäksi. Koska katsoin edellisen osan aikanaan kotona tavallisena DVD:nä, hämmästyin nyt nähdessäni tämän jatko-osan 3D HFR:nä.

Yllätyin esimerkiksi, miten todentuntuiselta elokuvan alussa nähtävä majatalokohtaus näytti. Katsojalle tuli vaikutelma, että olisi itsekin istunut kahvilan pöydän ääressä yhdessä Gandalfin ja Thorinin kanssa. Uusi tekniikka antoi jotenkin tavallista elokuvaa todentuntuisemman ja samalla pelimäisemmän vaikutelman, josta todella pidin. Elokuvassa kuvakulmat ja kameran liikkeet olivat luonnollisempia ja juonen eteneminen oli hienoa katsottavaa.

Kaiken kaikkiaan elokuva oli siis todella hyvä. Suosittelen elokuvaa ikärajan mukaisesti 12-vuotiaasta ylöspäin. Annan elokuvalle 5/5 tähteä. Ainoa miinus on minusta vain elokuvan pituus: lähes kolme tuntia. Jos sen ajan jaksaa istua paikallaan, suosittelen tämän elokuvan katsomista!fi-12

5 star

Peter Jackson
New Line Cinema 2013
Kesto 2 h 41 min


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja