HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

eila rampe ja likka 1

 

Eila, Rampe ja Likka on suomalainen Sinikka Nopolan kirjasarjaan perustuva komediaelokuva. Elokuva kuvattiin viime kesänä Lohjalla ja Jiipeenetin toimittaja kävi silloin seuraamassa elokuvan kuvauksia. Nyt elokuva on valmis ja on aika arvostella se.

Eila, Rampe ja Likka -elokuva sijoittuu kesäisiin maisemiin pieneen kesämökkiin, jossa pariskunta Eila ja Rampe viettävät kesäpäiviään. Pariskunnalla on huoli: tytär Likka pitäisi saada naimisiin. Likka seurustelee onnellisuustutkija Pirkan kanssa, mutta heidän parisuhteensa on varsin hataralla tolalla. Eila ja Rampe haluavat tutustua tarkemmin Pirkkaan ja hänen vanhempiinsa ja kutsuvat heidät kylään mökilleen.

Pirkan äiti on kuitenkin tottunut varsin ylellisiin oloihin. Eila ja Rampe haluavat tehdä vaikutuksen Pirkan äitiin, jotta saisivat tyttärensä naimisiin. Sen vuoksi he päättävät majoittaa Pirkan äidin heidän kesämökkinsä viereiseen huvilaan, jonka omistajat ovat matkoilla. Hetken aikaa kaikki menee hyvin, mutta huvilan omistajien ilmestyttyä paikalle kulissit alkavat romahtaa.

Eila, Rampe ja Likka on varsin humoristinen elokuva. Elokuvassa on vaikea olla nauramatta. Elokuvassa vitsaillaan niin suomenruotsalaisilla, maahanmuuttajilla kuin myös dementiallakin. Myös suomalaisen kulttuurin peruspiirteille naureskellaan elokuvassa: suomalaiset miehet ovat hiljaisia jössiköitä ja nuoriso kasvissyöjiä ja onnellisuustutkijoita. Osa vitseistä aukenee vain aikuisille katsojille, mutta elokuvasta löytyy viihdykettä myös lapsikatsojille.

Elokuvasta näkee hyvin, miten pienin keinoin huumoria saadaan aikaiseksi. Ei tarvita suuria puitteita tai budjetteja, vaan pienillä yksityiskohdilla saadaan rakennettua huumoria hersyvä elokuva. Elokuva vetää vertoja mille tahansa Hollywoodin komediaelokuvalle.

Elokuvan näyttelijäkaartiin on saatu kasattua ryhmä suomalaisia eturivin näyttelijöitä. Päärooleissa nähdään särmikkäät Heidi Herala ja Pirkka-Pekka Petelius. Muita elokuvan rooleja näyttelevät esimerkiksi Pikku Kakkosen Eila-tätinäkin tutuksi tullut Eila Roine, Putouksesta tuttu Riku Nieminen ja Salatuista elämistä tuttu Emmi Parviainen. Roolivalinnat ovat loistavasti tehtyjä, sillä katsojasta tuntuu siltä kuin roolit olisi tehty suoraan näyttelijöille.

Heinäkuussa elokuvan kuvauksia seuraamassa ollut toimittaja oli kanssani katsomassa lopullista elokuvaa. Hän yllättyi siitä, kuinka lähes tunnin kestänyt kuvaus tuotti lopulliseen elokuvaan noin puolen minuutin pätkän. Hänen mielestään kuvauspaikalla ollut tunnelma on onnistuttu hyvin taltioimaan elokuvaan. Elokuvan mukana pääsee matkaamaan näin joulukuussa kesäisiin mökkimaisemiin.

Eila, Rampe ja Likka -elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 26.12.2014.fi-7

4 starTaru Mäkelä
Kinosto 2014
Kesto 1h 33 min

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja