Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

paddington 1

 

Karhuherra Paddington oli oman lapsuuteni yksi television suosikkisarjoista. Ilmaiskanavien puolella sarja ei ole pyörinyt enää vuosiin, mutta Sub Juniorilla samaisesta karhusta kertova sarja on pyörinyt viime vuosinakin. Tänä vuonna Paddington tekee paluun uuden elokuvan voimin. Elokuvan karhuherra on tosin kokenut melkoisen ulkonäön muutoksen ja tarinaan on tuotu uusi paha hahmo.

Elokuva alkaa siitä, kun englantilainen tutkimusmatkailija kohtaa Perun viidakossa kaksi karhua. Karhut ovat varsin ihmismäisiä: ne kulkevat kahdella jalalla ja osaavat myös puhua. Karhut omaksuvat paljon tapoja tutkimusmatkailijalta, esimerkiksi marmeladin valmistuksen. Tutkimusmatkailijan reissu päättyy aikanaan, mutta karhuille hän lupaa, että he ovat aina tervetulleita Lontooseen.

Monta vuotta myöhemmin karhupariskunta on varsin iäkäs, mutta heillä on käytössään tutkimusmatkailijalta opitut taidot. Pariskunta hoitaa orpoa karhunpentua, Paddingtonia. Pariskunnan ja Paddingtonin elämä muuttuu kuitenkin maanjäristyksen myötä. Heidän koko kotimetsänsä tuhoutuu järistyksessä. Näin Paddingtonin ainoaksi vaihtoehdoksi jää suunnata kohti tutkimusmatkailijan kotimaata. Siellä odottavat ihmeet, joita pikkukarhu ei ole koskaan nähnyt.

Televisiosarjan karhuherra oli hivenen pyöreä punahattuinen ja duffelitakkinen pikkukarhu. Elokuvan karhuherra on huomattavasti solakampi ja toisaalta karhumaisempi. Television piirrossarja on myös muuttunut animaatiota ja aitoja näyttelijöitä yhdistelevään elokuvaan. Elokuvasta välittyy kuitenkin sama lämmin henki kuin televisiosarjasta, kun Paddington tottumattomana yrittää opetella Lontoon arkeen.

Paddington-elokuvasta ei yritystä puutu: näyttelijäkaartiin on valittu esimerkiksi Downton Abbeystä tuttu Hugh Bonneville, Harry Potterista tuttu Julie Walters ja elokuvamaailman tähti Nicole Kidman. Elokuvan juonikin on varsin menevä: koko elokuvan mittaan tarjoillaan rutkasti huumoria niin lapsille kuin aikuisillekin. Erityisen huvittavana pidin herra Brownin pukeutumista siivoojattareksi vakoilua varten.

Televisiosarjassa pahana hahmona esiintyi naapurin äreä herra Curry, joka oli joka hetki huomauttelemassa Paddingtonille. Elokuvassa Curry on kuitenkin menettänyt tahtiaan ja melkoisesti myös vanhentunut. Elokuvan johtavaksi pahaksi hahmoksi nouseekin Kidmanin esittämä luonnontieteellisen museon pääkonservaattori. Hän haluaisi Paddingtonin täytettynä osaksi museon kokoelmia.

Elokuva tarjoilee runsaasti komeita maisemia Lontoosta jopa niin paljon, että elokuvaa voi pitää melkein kaupungin matkailumainoksena. Elokuvan tapahtumat huipentuvat Lontoon Luonnontieteellisessä museossa, joka on tuttu esimerkiksi Night at the Museum -elokuvasta. Elokuva on kuvattu Lontoon lisäksi Costa Ricassa, joka esittää Paddingtonin kotimaata Perua. Costa Rica ja Peru ovat maina aika erilaisia, mutta ehkä elokuvan tekijöillä on ollut omat syynsä kuvauspaikan valintaan.fi-7

5 starPaul King
StudioCanal 2014
Kesto 1 h 35 min

 

paddington 2

paddington 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja