Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

onnelin ja annelin talvi 1

 

Jiipeenetti vieraili keväällä Onnelin ja Annelin talvi -elokuvan kuvauksissa. Nyt elokuva on saatu vihdoin valkokankaalle.

Elokuva on jatko-osa reilu vuosi sitten ilmestyneelle Onneli ja Anneli -elokuvalle. Edellisen elokuvan tavoin uusi elokuvakin perustuu satukirjailija Marjatta Kurenniemen teoksiin.

Uudessa elokuvassa nähdään jälleen myös päärooleissa sama tyttökaksikko Aava Merikanto ja Lilja Lehto. Myös muut elokuvan näyttelijät ovat pitkälti samoja kuin edellisessä osassa.

Elokuvan näyttelijäkaartiin on haalittu esimerkiksi Putouksen juontajana tunnetuksi tullut Jaakko Saariluoma ja vanhat näyttelijäkonkarit Eija Ahvo sekä Leena Uotila.

Elokuva kertoo tarinan pikkutytöistä Onnelista (Aava Merikanto) ja Annelista (Lilja Lehto). He asuvat omassa pienessä talossaan Ruusukujan varrella.

Talon edessä sattuu kolaroimaan pikkuruinen auto, josta pomppaa esiin Vaaksanheimojen perhe. Perhe on etsimässä rouva Ruusupuuta, joka on rakennuttanut myös Onnelin ja Annelin talon.

Tytöt majoittavat pikkuriikkisen perheen väliaikaisesti nukketaloonsa. Huoltamon rahanahne kassa saa kuitenkin vihiä perheen olemassaolosta. Hän aikoo myydä perheen huvipuiston pitäjälle. Pystyvätkö tytöt estämään kassan aikeet?

Onnelin ja Annelin talvi on herttainen elokuva, joka herättelee ihmisten joulumieltä. Siinä annostellaan sopivassa suhteessa jännitystä, mutta missään vaiheessa elokuva ei mene liian hurjaksi.

Elokuvan pääroolien lapsitähdet istuvat luontevasti rooleihinsa. Ainoastaan jäi häiritsemään heidän aavistuksen teennäiset ja liioitellun kohteliaat vuorosanat.

Toki repliikitkin ovat peräisin Kurenniemen 1960-luvulla kirjoittamasta alkuperäistarinasta. Silloin oli vielä aivan luonnollista, että lapset esimerkiksi teitittelivät aikuisia.

Tuoreen elokuvan vahvuutena on lavastus ja puvustus. Onnelin ja Annelin talo on ihastuttava ja heidän asunsa ovat harkittuja. Erityisen tyylikkäitä ovat loppukohtauksessa käytetyt tonttulakit, joita koristavat pitsiliinat.

Kaikkein suurin elokuvan yllätys on kuitenkin säästetty lopputekstien ajaksi. Kaiuttimista rävähtää Diandran laulama Pidä huolta -kappale. Kappale on varmasti monelle tuttu erilaisista kerhoista tai iltanuotioilta.

Pave Maijasen sanoittama ja säveltämä kappale kruunaa täydellisesti elokuvan.

Onnelin ja Annelin talvi -elokuva saa ensi-iltansa 9.10.2015.fi-sallittu

5 starSaara Cantell
Zodiak Finland 2015
Kesto 1 h 21 min

 

onnelin ja annelin talvi 2

onnelin ja annelin talvi 3

onnelin ja annelin talvi 4


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja