HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

matkijanarhi 2 1

 

Panemissa on käynnissä vyöhykkeiden sota Capitolia vastaan. Katniss Everdeen toimii kapinan symbolina, matkijanärhenä. Katnissilla on kuitenkin yksi toive: hän haluaa tappaa presidentti Snow'n ja lopettaa tämän hirveän raakuuden. Katniss onnistuu pääsemään kapinallisten Capitolin valloitusjoukkoihin ja on lähempänä Snow'ta kuin koskaan. Sitten tapahtuu käänne: vyöhykkeeltä 13 lähetetään Peeta samaan sotilasjoukkoon kuin Katniss, vaikka Capitol on tehnyt Peetasta mutantin kaltaisen tappajan istuttamalla tämän aivoihin vääriä muistoja. Haluaako vyöhykkeen 13 presidentti Alma Coin tappaa Katnissin? Päästyään Snow'n kartanolle Katnissille alkaa selvitä Coinin juonittelut. Ovatko Coinin lupaukset demokratiasta sittenkään luotettavat?

Suzanne Collinsin luoma Nälkäpeli-sarja saa raa'an mutta onnellisen lopun. Monet hyvät henkilöt kuolevat, kuten Finnick ja Castor. Niissä kohdissa leffa oli melko raaka, mutta pahimpia raakuuksia ei onneksi näytetty. Tuntui kuitenkin koko ajan, että jonkinlainen uhka oli aina yllä. Jos ei ole lukenut Matkijanärhi-kirjaa, ei välttämättä osaa aavistaakaan sitä, mitä leffassa tulee tapahtumaan. Monet kohdat jäivät leffassa aavistuksen epäselviksi, kuten kuoliko Snow. Kirjan perusteella sen kuitenkin jo tiesi.

Leffassa oli mielestäni tosi hyvät näyttelijät. Katnissia näytteli upeasti Jennifer Lawrence, Peetaa Josh Hutcherson ja Galea Liam Hemworth. Pidin näiden kolmen lisäksi myös Snow'n, Finnickin ja Johannan näyttelijöiden taidoista. Loistavien näyttelijöiden lisäksi leffassa oli paljon tietokoneella tehtyjä tehosteita. Erityisesti Capitolissa maan alla olleet mutantit olivat pelottavan aidon näköisiä.

Leffan parhaimmat kohtaukset löytyivät melkein lopusta, sillä Katnissin päätös Snow'n teloitustilaisuudessa oli vaikuttava vaikkakin odotettu.

Leffan ikäraja 12 on juuri ja juuri sopiva. En suosittele leffaa kaikkein herkimmille, sillä tästä saa kyllä melkoisia painajaisia. Jos on kuitenkin selvinnyt edellisistäkin osista, selviää kyllä tästäkin. Itse pidin ainakin ensimmäistä Nälkäpeliä paljon raaempana.

Annan leffalle 4/5 tähteä, sillä olihan se upea päätös Nälkäpeli-leffoille. Kokonaisuutena se oli jopa parempi kuin edellinen osa, sillä kaiken synkkyyden jälkeen seurasi viimeinkin kaivattu onnellinen loppu.fi-12

4 starFrancis Lawrence
Lionsgate 2015
Kesto 2 h 17 min

 

matkijanarhi 2 2


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja