HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Jaska Jokunen on varsinainen superjulkkis. Kukaan on tuskin välttänyt näkemästä hänen tai hänen koiransa Ressun naamaa.

Jokunen syntyi sarjakuvataiteilija Charles M. Schulzin kynästä Tenavat-sarjakuvaan. Schulz kuoli viisitoista vuotta sitten, mutta sarjakuva elää yhä.

Tänä jouluna ensi-iltansa sai historian ensimmäinen Tenavat-elokuva. Jokunen pääsi kavereineen valkokankaalle vieläpä kolmiulotteisena.

Uusi elokuva kunnioittaa piirrosjälkeään ja juontaan myöten alkuperäisiä sarjakuvia.

Elokuva on tarina Jaskan ja pienen punatukkaisen tytön kohtaamisesta. Tyttö muuttaa Jaskan naapuriin. Kohtaaminen on tietenkin rakkautta ensisilmäyksellä.

Jaska on tuomittu kuitenkin aina epäonnistumaan. Hän yrittää päästä juttelemaan tytön kanssa, mutta hänen ujoutensa estää sen.

Koulun ryhmätyö tarjoaa viimeinkin tutustumiseen mahdollisuuden. Jaska uurastaa läpi yön työn parissa ja ylittää moninkertaisesti itsensä. Mahtaako tyttö pitää Jaskasta?

Tenavat-elokuva on humoristinen tuulahdus menneisyydestä. Monelle Tenavien ystäville uutuuselokuva on odotettu.

Tenavien tähdet ehtivät tulla monille tutuiksi niiden vuosikymmenten aikana, jolloin Schulz piirsi liki 18 000 sarjakuvastrippiä.

Elokuvassa säilyy sarjakuvien henki: aikuisia ei elokuvassa juuri näy ja heidän puheensa tilalla on instrumentaalista mölinää. Elokuvassa viitataan myös toistuvasti sarjakuviin. Esimerkiksi leijoja syövä puu tulee tutuksi myös elokuvassa.

Tenavat-elokuvan heikkous piilee hajanaisessa juonessa. Elokuvaan on pyritty saamaan kaikki mahdolliset yksityiskohdat, jotka sarjakuvista löytyvät. Samaan aikaan elokuva käy kuitenkin toistuvasti tyhjäkäynnillä, kun juoni tuntuu junnaavan paikallaan.

Elokuvassa kulkee rinnakkain ainakin kaksi juonta. Ensimmäisessä Ressu-koira haaveilee olevansa lentäjä ja toisessa Jaska on ihastunut punatukkaiseen tyttöön.

Juonten välillä tuntuu olevan varsin löyhä side. Ressun tarina on otettu mukaan luultavasti vain siksi, että elokuvaan saataisiin lisää pituutta ja näyttäviä kolmiulotteisia kohtauksia.

4 starfi sallittuSteve Martino
Twentieth Century Fox Animation 2015
Kesto 1 h 28 min

 

tenavat elokuva 2

tenavat elokuva 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja