Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

nuotin vieresta 1

 

Syksy on ollut täynnä kotimaisia musiikkia pursuavia ensi-iltaelokuvia esimerkiksi Ollaan vapaita ja Elämältä kaiken sain. Ensi vuoden aloittaa jälleen musiikkiin keskittyvä Nuotin vierestä.

Uutuuselokuvan näyttelijäkaartissa nähdään monia kovia suomalaisia nimiä. Päärooleja näyttelevät Riku Nieminen ja Leena Uotila.

Kaksikko ei juuri esittelyjä kaipaa, sillä kumpikin heistä on kokeneita näyttelijöitä. Samainen kaksikko nähtiin esimerkiksi Eila, Rampe ja Likka -elokuvassa.

Muista rooleista vastaavat muun muassa Putouksesta tuttu Essi Hellén ja Hollywoodissakin näytellyt Pihla Viitala.

Elokuvan juoni on varsin simppeli. Päähenkilö Arto on kolmikymppinen diplomi-insinööri. Hänellä on työpaikka, vaimo ja asunto, mutta niistä huolimatta hänellä ei mene hyvin.

Työpaikalla pomo nauraa Arton ylenemishaaveille ja avioliitosta tuntuu puuttuvan rakkaus. Hänen elämänsä lähtee raiteiltaan, kun hänen äitinsä pyytää häntä kuskiksi karaoken SM-kilpailuihin.

Matka muuttaa aikaisemmin varautuneen Arton täysin. Hän ymmärtää, että elämässä täytyy tehdä sitä, mitä itse haluaa. Ei pidä tehdä sitä, mitä muut haluavat tai pahimmillaan käskevät.

Nuotin vierestä on hauska komedia, josta huumoria ei puutu. Jo elokuvan kappaleet on valittu pilke silmäkulmassa.

Elokuvan huumorikattaukseen on valittu esimerkiksi Fredin säveltämä Pump pump, jossa peppuja tönitään toisia vasten. Muita elokuvan kappaleita ovat esimerkiksi Lounatuulen laulu, Vanha nainen hunningolla ja Sininen ja valkoinen.

Elokuvan tunnelma on humoristisen rento. Juoni kutkuttaa nauruhermoja ja elokuvassa onkin vaikea olla hörähtelemättä.

Nuotin vierestä istuu hyvin sekä nuorten että vanhempien makuun. Elokuvan huumori avautuu kaikille.

4 starfi 7Lauri Nurkse
FremantleMedia Finland 2015
Kesto 1 h 38 min


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja