Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

angry birds elokuva 1

 

Tänään perjantaina ensi-iltansa saava Angry Birds -elokuva on peliyhtiö Rovion aluevaltaus tuntemattomille vesille elokuvastudioksi. Elokuva onkin luontevasti johdatus Angry Birds -pelin tarinaan siitä, miten iloisen lintusaaren rauhaa rakastavista linnuista voi tulla tarpeen mukaan vihaisia.

Elokuvan päähenkilönä toimii punainen, muusta lintuyhteiskunnasta hieman eristäytynyt Red-lintu, jolla on ongelmia vihanhallinnan kanssa. Hän tulistuu mitä pienimmästäkin häiriötekijästä, eikä hän kykene hillitsemään itseään.

Epäonnisen sattuman kautta Red päätyy Matilda-linnun vetämälle vihanhallintakurssille, jolla hän tutustuu muihin kurssilaisiin: keltaiseen ja supernopeaan Sakkeen, mustaan Pommiin sekä suureen Teroon.

Kesken Redin vihanhallintakurssin lintusaarelle rantautuu tuntematon höyrylaiva. Laivan sisältä astuu rannalle kuningaspossu Leonard, joka tuo terveisiä meren toisella puolella sijaitsevalta possujen saarelta.

Hän järjestää lintuyhteiskunnalle useamman juhlan, jossa linnut bailaavat jumputusmusiikin pauhatessa taustalla.

Red suhtautuu alusta asti epäilevästi possujen rauhanomaisiin aikeisiin. Hän käy yhdessä Saken ja Pommin kanssa nuuskimassa possujen laivaa ja yllättääkin satapäisen possulauman laivan ruumasta.

Muut linnut eivät usko possujen pahoihin aikeisiin. Redin ainoaksi vaihtoehdoksi jää etsiä lapsesta asti ihailemansa Mahti Kotka. Hän pyytää apuun Saken ja Pommin, joiden kanssa he yhdessä lähtevät valloittamaan Mahti Kotkaa muistuttavaa saaren korkeinta vuorta.

Elokuvan juonenkäänteet oli helposti arvattavia, kun tiesi ennestään Angry Birds -pelisarjan hahmot ja keskeisimmän juonen. Silti yllätyksiä riitti juonessa. Mahtavinta oli nähdä, miten jokaisen linnun Angry Birds -peleistä tutut ominaistaidot näkyivät elokuvassa.

Toisin kuin peleissä, elokuvan linnuilla on siivet ja jalat sekä entistä ilmeikkäämmät kasvot. Samoin possutkin ovat pelkkien palleroiden sijaan aivan porsaiden näköisiä.

Elokuvaa on ollut tekemässä huipputiimi: ohjaajat Fergal Reilly ja Clay Kaytis ovat ansioituneet monen Hollywood-tuotannon parissa. Heidän aiempia töitään ovat esimerkiksi Frozen, Kaksin karkuteillä, Smurffit ja Karvakamut.

Myös elokuvan ääninäyttelijät ovat Suomen parhaimmistoa. Elokuvan äänirooleissa kuullaan Putouksesta tuttuja Riku Niemistä, Ville Myllyrinnettä ja Kari Ketosta.

Elokuva sopii kaikenikäisille, vaikka jännittävät kohdat saattavatkin pelottaa perheen pienimpiä.

5 starfi sallittu Fergal Reilly ja Clay Kaytis
Rovio Entertainment 2016
Kesto 1 h 37 min

angry birds elokuva 2

angry birds elokuva 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja