Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

rolli ja kaikkien aikojen salaisuus 1

 

Kaikille lapsille Pikku Kakkosesta tuttu Rölli-peikko on nähty television rinnalla monesti myös valkokankaalla. Ohjaaja Taavi Vartiakin on jo ehtinyt tehdä kaksi elokuvaa suosikkihahmosta.

Ensimmäinen Vartian röllielokuva osui kultasuoneen: Rölli ja kultainen avain oli Suomessa vuoden viidenneksi katsotuin elokuva yli 200 000 katsojalla. Elokuvasarja saa jatkoa syyskuussa, kun Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus saapuu elokuvateattereihin.

Uudessa elokuvassa jatkaa tuttuun tapaan Röllinä Allu Tuppurainen. Hahmo on Tuppuraisen itsensä kehittelemä ja samaten hänen käsialaansa ovat legendaariset röllilaulut.

Tuppuraisen aisaparina nähdään aiemmasta elokuvasta tuttu Linnéa Röhr. Vuonna 2002 syntynyt tyttö näyttelee yllättävän luontevasti elokuvan toisessa pääroolissa. Monille lapsinäyttelijöille tyypillinen teennäisyys on poissa.

Röhrin esittämä pikkutyttö Juurakko ja Tuppuraisen Rölli matkaavat tuoreessa elokuvassa kohti Kaikkien Aikojen Alkua. Tuo mystinen paikka sijaitsee jossain kaukana vuorten, aavikkojen ja merten tuolla puolen.

Juurakkoa houkuttelee sinne kysymys siitä, mistä hän on lähtöisin. Tyttö tipahti vauvana haikaran nokasta ennen aikojaan ja päätyi Röllikylään. Minne haikara oli häntä kuljettamassa?

Tyttö ottaa matkalle mukaansa kaiken kokeneen Röllin. Klassiseen tapaan pienen tytön on valettava uskoa pelosta tutisevaan aikuiseen Rölliin.

Kotimaiseksi elokuvaksi Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus on melkoinen ponnistus. Erikoistehosteet ja animaatiot ovat vielä harvinaisia suomalaisissa tuotannoissa. Rölli-elokuvassa nähdään kuitenkin runsaasti molempia.

Elokuva on kuvattu osittain Suomessa ja osittain Espanjassa Aurinkorannikon maisemissa. Osa kuvista on kuitenkin peräisin studiosta.

Hollywood-tyyliin elokuvassa vaihdetaan maisemaa hetkessä toiselle puolelle maailmaa. Elokuvassa nähdään myös amerikkalaisille elokuville tuttua animaatiota yhdistettynä eläviin ihmisiin.

Amerikkalaisista elokuvista eroten Rölli-elokuvassa kaikki erikoisuudet ovat vielä lapsenkengissä. Esimerkiksi sulavat kameran vaihdot ovat animaatiohahmojen kohdalla vielä kaukaista tulevaisuutta.

Rölli ja kaikkien aikojen salaisuus -elokuva saa ensi-iltansa 16.9.2016.

4 starfi sallittuTaavi Vartia
MRP Matila Röhr Productions 2016
Kesto 1 h 22 min

 

Lue myös Taavi Vartian edellisen elokuvan arvostelu: Lomasankarit


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja