HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Hugo 800c

Hugo on kertomus 1930-luvulta 12-vuotiaasta, orvosta pariisilaispojasta Hugosta (Asa Butterfield). Hugo elää rautatieasemalla ja huoltaa aseman kelloja. Hänen ainoa muistonsa kuolleesta isästään on rikkinäinen ikiliikkujanukke.

Seikkailu alkaa vasta kun Isabelle (Chloë Grace Moretz), seikkailunhaluinen kirjoihin ihastunut tyttö ilmestyy kuvioihin. Pian selviää, että kuollut legendaarinen elokuvaohjaaja onkin elossa. Onnistuvatko Hugo ja Isabelle selvittämään ikiliikkujan mysteerin ja saako Hugo kodin?

Martin Scorsesen ohjaama Hugo on upea kolmiulotteinen elokuva. Siinä on viimeinkin ymmärretty kolmiulotteisuuden hyvät puolet ja onnistuttu aivan loistavasti. Missään vaiheessa kolmiulotteiset tehosteet eivät hypi häiritsevästi silmille, vaan kolmiulotteisuus täydentää elokuvaa sopivasti. Ei ole ihmekään, että elokuva on 11 Oscar-palkinnon ehdokas.

Hugo on täydellinen kunnianosoitus historian ensimmäisille elokuville. Siinä pääsee kokemaan elokuvan ihmeellisyyden aivan uudenlaisella tavalla, miten junan asemalle tulo voikaan vakuuttaa valkokankaalla nykyihmiset samalla tavalla kuin ensimmäiset elokuvan katsojat.

Hugo-elokuvan jälkeen olo oli hyvin mykistynyt. Tämä elokuva vakuutti minut täysin. Elokuva oli kaunista katsottavaa, kuin unta. Toivoi vain, että se ei loppuisi pian. Annan täydet suositukseni Hugo-elokuvalle. Se ei ole massatuotantoa kuten useat muut lastenelokuvat. Se on ainutlaatuinen katsomisen arvoinen helmi.

Annan elokuvalle 5+/5 tähteä.fi-7

5 starMartin Scorsese
Paramount Pictures 2011
Kesto 2 h 6 min


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja