Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Jää Sulaa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

jaa sulaaJää Sulaa on uusi suomalainen lautapeli. Pelissä pingviiniperhe seikkailee napajäätiköllä Eteläisellä jäämerellä. Poikaset ovat vaarassa joutua liian kauas emostaan, kun aurinko sulattaa jäätä ja siitä alkaa jo irrota lohkareita. Tehtävänäsi pelaajana on auttaa poikaset turvaan emon luokse.

Sisältönä on pelilauta, joka esittää jäämerta, 91 jäälaattaa (+5 varalaattaa), sääntövihko ja puisia pingviini-pelinappuloita 24 kappaletta. Jokainen pelaaja saa ennen pelin alkamista yhden pingviiniperheen nappulat, esimerkiksi kaikki keltaiset pingviinit. Pelilaudalle pitää kääntää jäälauttoja vierekkäin kuvapuoli alaspäin. Pingviininappulat asetellaan uloimmille jäälautoille.

Pelissä pyritään saamaan poikaset omaa emoa ympäröiville jäälautoille tai viemään vastapelaajan poikasilta vapaita paikkoja. Pelivuoron aikana pelaaja poistaa yhden jäälautan pelilaudalta sekä siirtää poikastaan. Poistetun jäälautan toiselta puolelta voi seurata erikoistoimintoja kuten aurinko, joka poistaa vielä yhden jäälautan lisää. Poikasten liikkumistavat ovat askel, paikan vaihto ja jäälautalla seilaaminen, joista kerrotaan lisää sääntövihkossa.

Peli loppuu, kun joku pelaajista saa kaikki poikaset turvaan pingviiniemon luo, tai kun viimeinenkin vapaa jäälautta on poistettu laudalta. Voittaja selviää pisteiden laskennalla. Pisteitä saa emon viereen tuoduista omista poikasista ja menettää vieraista poikasista.

Peli oli ehkä hieman tylsähkö ja aloittelijalle monimutkainen sääntöjen osalta. Kaikkiin kysymyksiin, jotka heräsivät peliä pelatessa, ei saanut vastausta säännöistä. Materiaalit tuntuivat kuitenkin laadukkailta ja pelin laatikko oli suunniteltu kivan näköiseksi. Itse peli oli aika apaattisen värinen ja ei niin houkutteleva. Juoni oli hyvä, mutta tuntui kuin kehittely olisi jäänyt puolitiehen.

2 starRoll D6 Games
Pelisuunnittelu: Jarno Siekkinen
Peliaika: 45 minuuttia
Yli 6-vuotiaille
2-4 pelaajaa

 

jaa sulaa 1

Pikkuveljeni Visa testaa uutta peliä.

Kuva: Pinja Lampinen

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja