HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Hei Kimmo!

Mä oon saanu pari kirjettä tytöiltä. Ne on suunnilleen mun ikäsiä. Pitäisköhän niihin vastata ja mitähän voisi kirjoittaa vai voisiko asiaa hoitaa muuten?

Poika, 11-v.

Kun olet saanut tuollaisen kivan jutun, olisi vahinko sekä sinulle että tytöille jättää se "hoitamatta"! Ainakin aluksi tilanne on sopivinta hoitaa kirjeenvaihdolla. Tytöt eivät tiedä sinusta mitään, etkä sinä tytöistä. Niinpä lyhyt esittely olisi paikallaan tilanteen avaamiseksi.

Kerro esimerkiksi, mitä koulua käyt ja millä luokalla olet. Voit myös kertoa, mistä oppiaineesta erityisesti pidät. Tietysti kerrot myös kodistasi, mahdollisista sisarista ja veljistä. Jos teillä on lemmikkieläimiä, kissa, koira, kilpikonna, häkkilintuja, akvaariokaloja... kerro myös niistä ja niiden hoitamisesta! Onhan sinulla myös vapaa-ajan harrastuksia, mitä lienevätkin - mutta esimerkiksi urheilu, luonto, tietokone, valokuvaus, poikakerho ja musa. Näistä kaikista tietenkin kerrot ja pyydät tyttöjä vastaavasti kertomaan itsestään ja tekemisistään.

Parin-kolmen kirjoituskerran jälkeen tiedätte jo aika paljon toisistanne ja sitten ei varmaan enää tulekaan jutun puutetta!

Tällaiset yhteydet poikien ja tyttöjen kesken ovat kummallekin osapuolelle hyvin kehittäviä ja kivoja, jännittäviä ja kaikin puolin hyödyllisiä alkaen jo siitä, että eri sukupuolet ovat keskenään hyvinkin erilaisia, eivätkä tiedä paljoa toisistaan. Tällainen kaveruus ei ole samaa kuin ihastuminen.

Tämän tapaisella tai myös jollakin muulla vastaavalla avauksella päästään alkuun. Pian kumpikin osapuoli kokee, että on paljon toisilleen kerrottavaa. On vain aloitettava jostakin.


JiiPee 1/07


 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja