HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Hei, Kimmo!

Kesäloman pitäs olla kiva juttu, mutta mulle se ei välttämättä oo sitä.  Ekaks mä oon 3 viikkoo kaupungissa ja sit lähetään kesämökille ja jään sitten mummolaan loppulomaksi, kun vanhemmat lähtee taas töihin. Kaupungissa on kyllä kiva välillä olla yksin kotona, kun vanhemmat on vielä töissä, mutta joskus päivät on tosi pitkiä - ainaki viime kesänä kävi niin. No sit tuli tekstailtua ja mesetettyä.

Mutta kun jään pariks viikkoo mummolaan, ei ole edes nettiyhteyttä. Miten mä kestän sen?

Mesekesä

Hei! Tämä vastaukseni sinulle on suorastaan yhdenlaista "mesetystä" - siitä syystä, että en tiedä sinusta oikeastaan mitään! Kysymyksestäsi ei edes selviä, oletko poika vai tyttö. Tosin sillä ei ole suurta merkitystä, kun et kysy seurusteluasiasta. Muutenhan sinun iässäsi - oletan, että olet peruskoulun keskiasteella - tyttöjen ja poikien  maailmassa on paljon samanlaista.

Mummolastasi ja mummostasi  voi vain kuvitella, mitä ne voisivat olla. Ilmeisesti mummola on maaseudulla, koska "joudut" olemaan ilman tietokonetta. Tosiasiassa et kylläkään "joudu", vaan "pääset" olemaan jonkin aikaa ilman konetta!

Henkistä verenkiertoa

Amerikassa tunnetaan nuorissa sellainen ilmiö kuin "bittihöperöt". Heiltä arkitodellisuus on lähes kokonaan hävinnyt ja he elävät virtuaalitodellisuudessa aina seurustelusuhdetta myöten toista sukupuolta edustavan kanssa. Hänet korvaa virtuaalipartneri! En suinkaan luule, että olet niin pitkällä, mutta parin viikon netitön loma mummolassa voi antaa sinulle erittäin  terveellistä "henkistä verenkiertoa"! Sitten voit taas palata mesettämään yms...!

Mummon maailma on hyvin paljon erilainen kuin sinun nykyinen. Voi olla aivan viehättävää kuulla hänen kertovan, millaista oli lapsuus ja nuoruus hänen aikanaan! - Mummoilla on pitkän elämänsä aikana kertynyt paljon viisautta ja ymmärrystä. Sitä sinun on erittäin hyödyllistä aistit avoinna kuulla. Mummoilla on kyllä myös ymmärrystä sinun nykyisten elämän kysymysten suhteen. On useita mummoja, joille lapsenlapset voivat kertoa salaisuuksiaan aina seurustelusuhteita myöten. Olisikohan sinun mummosi yksi sellaisista?

Jos mummolla on puutarha, voit olla suureksi avuksi sen hoitamisessa. Samalla saat elävää kosketusta aitoon luontoon. Ja sitten jokaisella ihmisellä on joka päivä toistuvia arkisia töitä, kuten ruoanlaitto, siivous, mahdollisesti puulämmitys, kaupassa käynti... Kysy mummolta itseltään, mitä voisit tehdä! Hän kokee sen hyvin kivana ja muistaa käyntiäsi hyvällä mielellä!

Voi olla, että mummon asuinpaikkakunnalla on yleinen kirjasto, niinsanottu "kunnankirjasto". Jos et sellaista ennestään tunne, suosittelen, että nyt käyt tutustumassa! Siellä on tarjontaa sarjakuvista ja viihteestä aina tietokirjallisuutta myöten. Kirjojen maailmaa ei mikään muu voi korvata, vaikka internet ja esimerkiksi sen Wikipedia voivat tulla pitkälti samoille aaltopituuksille. Yleensä kirjastoissa on myös käytettävissä oleva tietokone. Siitä voit tarkistaa, oletko saanut sähköpostia.

Ole varovainen mesetuttavien kanssa

Sitten kun olet taas kaupungissa, ja vanhemmat ovat työssä, voit jälleen palata käyttämään omaa tietokonetta.

Ikävä kyllä, mesetyksessä on myös huonot puolensa: On ihmisiä, joita huvittaa pelleillä viestinnässä. He saattavat esiintyä aivan toisena henkilönä kuin ovat. Sehän nyt voi olla ihan vaaratonta - vaikkakin tyhmää - huvittelua. Vaarallista siitä tulee silloin, kun mieleltään sairas aikuinen tekeytyy nuoreksi ja ehdottaa tapaamista. Niinpä, jos tämä "virtuaalipartnerisi" ehdottaa tapaamista ja haluat nähdä, kuka ja millainen hän on livenä, älä missään tapauksessa mene ensitapaamiseen yksin! Myönteisenä puolena voi kertoa, että "mesetuttavuus" on silloin tällöin johtanut ihan oikeaan parisuhteeseen.

Hyvää kesää!

 

JiiPee 5-6/07


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja