HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Miten kysyn?

Olen ihastunut yhteen meidän kouluun tulleeseen tyttöön. Se tyttö ei ole meidän luokalla, joten en paljon tiedä hänestä, enkä ole edes kuullut hänen ääntäkään tai siis puhetta kuin yhden kerran.

Haluaisin jotenkin saada yhteyttä häneen. Miten minä sen tekisin? En voi edes ajatella, että menisin noin vaan jotain ehdottamaan.

Ja sitten vielä pelottaa sekin, kun en yleensäkään oikein tiedä, mitä tytöt minusta ajattelee. Aina kun sattuu jotain, vaikka niin, että kompastun tai pudotan jotain tai muuta noloa, niin meidän luokan tytöt hihittää porukassa. Mitä se oikein on?

Mutta miten kannattaisi ottaa yhteyttä siihen tyttöön, etten joutuisi naurunalaiseksi?

Viidesluokkalainen poika

Kaikilla meillä on haaveita eli unelmia. Erityisesti nuoruus, sinun ikäkautesi, on unelmien aikaa. Osa niistä toteutuu, osa ei. On tärkeätä osata ottaa vastaan myös ne toteutumattomat!

Useinkaan unelmamme eivät heti toteudu, ja niiden tärkeä tehtävä onkin luoda kehykset, joiden suojissa unelma kehittyy todellisuudeksi. Sinun ikäistesi poikien ja tyttöjen mielissä on keskeisesti kiinnostus toista sukupuolta edustavasta samanikäisestä.

Juuri nyt ei sinun kiinnostuksesi tuota tyttöä kohtaan vielä ole kypsynyt etärakkautta pitemmälle, mutta kypsyy kyllä ihan omalla painollaan koko ajan. Pian huomaat, että rohkenet alkaa ottaa lähempääkin kosketusta häneen, tai myös voi tapahtua, että siihen mennessä tunteesi kohde onkin vaihtunut toiseksi tytöksi!

Omalta puoleltasi voit alkaa toteuttaa asiaa vaikkapa siten, että toimitat tytölle koululaukkuun tai pulpettiin kirjelappusen, jossa kerrot, että olet kiinnostunut saamaan lähempää tuttavuutta hänen kanssaan. Ehdotat tapaamista diskossa tai muussa vastaavassa avoimessa nuorten tilaisuudessa. Jos tyttö ottaa kutsusi vastaan, asia sitten kyllä kehittyy omalla painollaan. Tai jos hän ei halua - ainakaan juuri nyt - anna asian olla toistaiseksi. Se kuitenkin jää tavallaan väreilemään ilmaan välillänne ja voit sitä tehostaa lämpimillä katseilla ja hymyllä. Toivon onnea yrityksellesi!

 

JiiPee 8/09


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja