HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Zau!

Mä tykkään yhestä pojasta meijän koulusta! Mutta mä en oo pystyny olemaan sen kanssa kun muut rupee haukkumaan, että mä oo ihan ääliö ja muuta! Mä oon 10 wee ja poika 11 wee! Se poika on mun ystävä. Tuhannet kiitokset.

Chinchillojen omistaja

Zau itsellesi! Kiva, että sinulla on chinchilloja, ja kiva, että niitä on useampia. Eläimistä ihminen voi oppia monta asiaa.

Olisi ollut tarpeellista tietää, miten poika kokee yhteisen ongelmanne. Kiusaavatko kaverit myös häntä tämän teidän ystävyytenne takia?

Aluksi on hyödyllistä selvittää, mistä tällaisessa tapauksessa yleensä pohjimmiltaan on kysymys. Siinä ikäkaudessa, jota sinä ja poika nyt elätte, tytön ja pojan sukupuolinen identiteetti (= tietoisuus omasta olemisesta tyttönä/poikana) on vielä kesken kehityksen. Tästä syystä tytöt ovat tiiviisti tyttöporukoissa ja pojat vastaavasti poikasakeissa. Kun nyt joku poikkeaa joukosta ja ystävystyy toista sukupuolta olevan ikätoverin kanssa, se aiheuttaaa hämminkiä joukossa ja epävarmuutta omasta itsestään. Poikkeus pyritään estämään juuri niin kuin sinulle nyt on käynyt.

Porukasta irtautunutta moititaan. Sä oot ihan ääliö ja muuta vastaavaa. Näin se on aina ollut ja niin tulee olemaankin. Ystävyys sekä samaa että eri sukupuolta olevan ikätoverin kanssa on aina hyvin arvokas asia. Jos olette, poika ja sinä, riittävän vahvoja ottamaan vastaan toverien "haukut", niin siitä vaan! Voin varmuudella sanoa, että eivät ne kauan hauku. Porukka kyllästyy ja saa "muuta tekemistä", kun näkee, että teihin ei voi vaikuttaa. Jos taas ette halua ottaa vastaan "haukkuja", annatte asian raueta ja "palaatte ruotuun"! Tuntematta lähemmin tilannetta, en pysty sanomaan tämän enempää.

 

JiiPee 10•2003:


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja