HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Mä pelkään suutelemista

Mul on paha ongelma, jossa ehkä sä voit auttaa. Nimittäin, tiedän että aika moni jätkä on (ikävä kyllä) kiinnostunu musta.

Mä oon kasilla ja ne tietyt jätkät koko ajan pyörii ympärillä. Jotkut on kyselly multa, et alkasinko oleen niitten kaa. Siinä vaiheessa mulla menee luu kurkkuun. Musta pojat on tosi kivoja - kamuina! Ei sillee... Sit ne suuttuu, kun mä en oo voinu muuta kun vastata kieltävästi. Mun kamut pitää mua ihan hulluna, kun mä en "halua" ketään. Mut mä pelkään niitä. Jätkiä, nääs. Mulla oli tosi kiva jätkä kamuna. Sit yhtäkkiä se yritti alkaan kähmii & suudella mua. Mä sain raivarin ja huusin sille päin naamaa, että painu sä vaan... Nyt me ollaan hirveissä riidoissa. Monen muunkin kans on niin. Nyt ne melkein vihaa mua. Levittelee jotain tyhmii juttuja siis. Mä en halua olla muuta ku niitten kamu! Onx se muka liikaa vaadittu?

Mä pelkään suutelemista ym. sellasta. Ja mä täytän kohta 15 vuotta! Muutenkin oon sellanen poikamainen, raju tyyppi, mut silti en uskalla ruveta oleen jätkän kans! Mikä vikana...? Mä en tajuu, mistä nää mun ihmeelliset pelot johtuu. Sit mä aina kuvittelen, et mä en kelpaa kenellekään. Sehän ei oo totta! Taidan olla ihan seko!

Sekopää

Eipä ihme, jos olisitkin tullut vähän sekoksi, kun olet poikien taholta kokenut sellaista, johon et halua lähteä mukaan. Ei sinussa ole mitään vikaa. Vika on siinä melko yleisessä olettamuksessa, että pojan ja tytön kanssakäyminen pitää aina olla eroottista. Kun sitten joku - tässä tapauksessa tyttö - ei käyttäydy odotetulla tavalla, se herättää kummastusta ja suuttumista.

Mutta ajatellaanpa asiaa poikien kannalta. Heillä on sisäistettynä (onneksi ei toki kaikilla) mainitsemani oletus, että tytön kuuluu ilman muuta tykätä fyysisestä hyväilystä ja suutelemisesta. Kun sitten tuleekin tyttö, joka ei ajattele tällä tavalla, poika ottaa sen henkilökohtaisesti ja tuntee miehistä itsetuntoaan loukatun. Hän ei siis pystynyt "valloittamaan" tyttöä! Poika tulee yllätetyksi, hätääntyy, mutta peittää nämä tunteet suuttumalla tyttöön. Tietysti paljon kypsyneempää olisi reagoida ihmettelyllä: Ahaa, tässä onkin erilainen tyttö! Häneen kannattaa tutustua lähemmin! Tällaiseen eivät läheskään kaikki pojat ja miehet yllä - vahinko kyllä.

Mitä sinuun tulee, sinulla on täysi oikeus olla se, mikä olet. Et ole sekopää. Ymmärrettävästi olet kokemistasi ahdistunut. Myös raivostuminen pojan yrityksestä kähmiä tai suudella on oikeutettu. Joskus se saattaa johtaa pojan arvioimaan asioita uudella tavalla. Silloin tällaisestä hätäisestä seksistisestä kontaktiyrityksestä saattaa aueta mahdollisuus syvälliseen kahden ihmisen kohtaamiseen. Näin ei tapahdu läheskään aina, joten olisi asialle eduksi, jos voisit tehdä kieltäytymisesi mahdollisimman "diplomaattisesti". Ehkä suorastaan voisit sanoa pojalle, että "olet kyllä vahva ja maskuliininen, mutta minä en halua, että olisimme tällä tavalla"!

Sinulle voisi olla hyödyksi keskustella tästä asiasta jonkun ymmärtäväisen ihmisen kanssa. Kuka sellainen olisi? Joku ikätoverisi? Vanhempasi? Riparin vetäjä? Opettaja? Nuorisotyönohjaaja? On teitä tyttöjä erilaisia ja kaikki kuitenkin mahdutte normaalin

 

JiiPee 2•2000


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja