HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Rakkautta?

Kiitos jo etukäteen. Mun on pakko saada tietää, onko tää rakkautta! Mä oon aivan lääpällään yhteen poikaan. Oon seurustellutki sen kans ja laskelmieni mukaan oon tykänny siitä samasta pojasta yhdeksän kuukautta! Oon kohta vasta kymmenen... Seki ehkä tykkää musta, mut en saa sitä selville, koska mun veli ei pidä siitä, että seurustelen ja uhkas kertoa äidille ja isälle jos seurustelen enää ala-asteella. Huom. se josta tykkään/rakastan on mun veljen paras kamu! Joka ilta melkein itken tai jopa itken ku ikävöin sitä ja muistelen sitä aikaa, jolloin olin sen kaa! Kimmo kerro onks tää rakkautta!

BY: Rapu -90

On ihan kiva, että tykkäät veljesi poikakaverista, mutta rakkautta se ei varmaankaan ole. Olet aivan oikeassa, kun itsekin epäröit sanoa tunnettasi rakkaudeksi. Ihastus on syntynyt olosuhteiden myötä. Tarkoitan sitä, että poika veljesi kaverina käy usein teillä, ja näin ollen myös sinä tapaat häntä usein, ja luonnollisesti teille tulee juttua keskenänne. Syntyy kiintymys, joka saattaa tuntua rakkaudelta. Sanot, että olette "seurustelleetkin" keskenänne. Luulen, että poika ei sitä sellaiseksi käsitä eikä ainakaan ole sellaista tarkoittanut.

Kerrot pojasta erittäin vähän, et esimerkiksi hänen ikäänsä. Voinen varmuudella sanoa, että sinä olet hänelle kiva pikkutyttö ja hänen poikakaverinsa sisko, mutta et seurustelukaveri.

Ymmärrän kyllä tunteesi voimakkuuden ja sanon myös, että tuntemasi kiintymys ei ole yhtään vähempiarvoinen kuin varsinainen rakkaus, mutta laadultaan ne eivät ole sama asia. Varmaan pääset suhteellisen helposti rauhoittumaan, kun alat katsoa tilannetta järkevästi. On tärkeätä, että annat itsellesi tilaa olla iloinen pikkutyttö vielä jonkin aikaa. Rakkauskin tulee kyllä aikanaan elämääsi, ehkäpä jo parin-kolmen vuoden kuluttua ja silloin se alkaa ihastumisella kehittyäkseen myöhemmin rakkaudeksi ja seurusteluksi, mutta nyt on tärkeätä, että annat tilaa kaikelle kivalle joka luonnostaan kuuluu ikäkauteesi.

Veljesi "uhkasi" kertoa teidän äidille ja isälle tätä liian nuorena aloittamaasi "seurustelua". Siinä veljesi on ihan oikeassa! En tunne teidän perheen käytäntöä, mutta periaatteessa olisi oikein hyödyllistä, jos voisitte perheen keskuudessa ihan avoimesti keskustella tällaisesta oikeastaan ihan luonnollisesta asiasta. Luuletko, että se olisi mahdollista? Mutta vaikka ei, niin sinun itsesi kuitenkin täytyy ratkaista asia järkevästi. Ei tässä sinänsä olisi mitään vaarallista, mutta jäämällä kiinni tällaiseen epätodelliseen tunteeseen, menetät paljon sellaista kivaa, minkä elämä on varannut sinun ikäisellesi tytölle - joten lähdetäänpä iloisesti eteenpäin!

 

JiiPee 2•2001


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja