HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tänään perjantaina Helsingissä huvipuisto Linnanmäellä otetaan käyttöön 2010-luvulle päivitetty sisävuoristorata.

linnunrata extra 1

Linnanmäen sisävuoristorata on toiminut vanhan vesitornin sisällä vuodesta 2000.

 

Jiipeenetti testasi Linnanmäen uutuuslaitteen Linnunrata eXtran

Istahdan Linnunradan vaunuun ja saan Linnanmäen laitetyöntekijältä käsiini laitteen, jonka asettelen silmikon tavoin päähäni peittämään silmäni. Silmieni eteen avautuu aivan uusi näkymä, jossa katselen maailmaa ufolentäjän silmin.

Istun ufossa odotellen lähtölupaa ja ympärilläni aluksessani on erilaisia ufon nappuloita ja iso näyttöruutu, jota tekisi mieli hiplata. Taaempana kiitoradalla näkyy muita ufoja lentäjineen sekä kiitoradalla huitova lentokenttätyöntekijä.

Kun vihdoin ufo lähtee liikkeelle, syöksymme joukolla muun muassa asteroidivyöhykkeen läpi. Matkalla näemme lentäviä lehmiä ja koemme hurjia hetkiä lihansyöjäkasvien ohi lentäessä.

Linnunrata on ollut yksi Linnanmäen erikoisuuksista: vanhan vesitornin sisällä pääsee vuoristoradan kyytiin. Nyt laite on saanut päivityksen 2010-luvulle ja nimikin on saanut lisäpäätteen eXtra.

Aiemmin Linnunradassa hurjasteltiin pimeydessä avaruuslavasteiden keskellä. Nyt avaruusteema tulee entistä peremmin esille virtuaalilasien avulla. Ne päästävät kokijan toisen ulottuvuuteen. Elämys on melkoinen, kun virtuaalitodellisuus yhdistetään liikkuvaan vuoristorataan.

Koko tämä avaruusseikkailu avautuu huvittelijan silmille 360-asteisena elämyksenä. Päätä kääntelemällä voi siis valita, mihin suuntaan haluaa ajelun aikana katsella.

 

linnunrata extra 2

Linnanmäki eXtrassa huvittelijat saavat virtuaalilasit päähänsä. Vuoristoradasta voi nauttia myös ilman laseja.

 

Laitetta voi toki edelleen käyttää myös ilman virtuaalilaseja – se sopii siis sekä perinteistä että modernia vuoristoratakyytiä arvostavalle. Virtuaalilasit tosin on synkronoitu kuhunkin vuoristoratavaunuun juuri oikeaan aikaan toimiviksi.

Tämä Linnunradan tarjoama uudenlainen kyyti on huima ja samoin ovat sen tarjoamat uudenlaiset mahdollisuudetkin. Kesäkauden aikana voidaan tarvittaessa vaihtaa virtuaaliseikkailua niin, että jossain vaiheessa kesää seikkailu tapahtuu viidakossa ja jossain vaiheessa meren pohjassa. Näin alkuun kuitenkin pysytään Linnunradan perinteisessä avaruusteemassa.

 

Kuvat: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja