Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Lapset kokkasivat Nami nami -ravintolassa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

- Hyvää päivää, tulitteko syömään? Ohjaan teidät pöytään, sanoo Anni (10) Nami nami -ravintolaksi muuttuneen seurakuntatalon salin ovella asiakkaille. Salin pöydät oli kauniisti katettu ja koko ravintola koristeltu houkutteleviksi iloisin värein.

nami nami 2

Kuvassa: vas. Tiia, Eevi, Siiri, Hanna, Raita, Anni, Aada, Pihla, Nina ja edessä Minea ja Bella. Kuvasta puuttuu Liisi, joka kipaisi vastaanottamaan uusia asiakkaita. 

 

Kymmenen 5–14-vuotiasta reipasta ja innokasta tyttöä touhuavat Nami nami -ravintolassa. Vanhemmat tytöt kokkaavat keittiön puolella ja nuoremmat ovat salin puolella tarjoilijoita ja hovimestareita. Menu sisältää herkullisia kana- ja kasvistortilloja salaatin kera ja jälkiruokana suussa sulavaa cocacola-suklaakakkua.

- Hyviä tortilloja, vahvisti Elsa (10). – Tulin syömään, kun mun koulukavereita on kokkeina täällä.

 

elsa

Tortillat maistuivat Elsalle.

 

Elsa itsekin on tehnyt kotona tortilloja, mutta vähän eri täytteillä.

- Leivon kylläkin mieluummin kuin laitan ruokaa. Sämpylöitä tulee tehtyä eniten, sanoo Elsa.

Kohta pöydän ääreen ilmestyy Bella (5) ja kysyy asiakkailta ystävällisesti, onko ruoka ollut hyvää.

 

bella

Bella keräsi palautetta asiakkailta.

 

Ville (11) kehui myös tortilloja hyviksi. Hän oli ollut hakkaamassa halkoja isovanhemmille. Mummi toi ahkeran työmiehen syömään.

– Laitan vähän ruokaa itsekin ja leivon myös. Reilu viikko sitten tehtiin vapuksi mummin kanssa munkkeja, ne pitää olla vappuaattona tehtyjä, tuumi jääkiekkoa harrastava Ville.

 

ville

Tortillat olivat myös Villen mieleen.

 

- Kun ravintola avattiin, oli kiireiset ekat tunnit. Olemme oppineet isojen ruokasatsien tekemistä ja pitää olla nopea, kun koko ajan tulee tiskiä, sanoo keittiössä kokkina toiminut Eevi. - Ja on tärkeää, ettei mene sekaisin asioissa.

- Tiia on ollut ohjeita antava, ei liian tiukka, oikein sopiva pääkokki, kehuvat keittiössä häärineet isommat tytöt ravintolapäivän ideoinutta ja lasten kanssa sen toteuttanutta Tiia Tissaria Jäppilän Kievarista.

- Idea lähti liikkeelle ihailemastani kokki Jamie Oliverista TV:ssä, miten hän on yrittänyt saada lapset ja nuoret innostumaan ruuan laittamisesta. Ohjelmaa katsoessani tuli itselleni mieleen, että haluaisin tehdä tällaisen jutun oman kylän lasten kanssa ja lapset saisivat kokemuksen tehdä hyvää ruokaa hyvistä raaka-aineista. Ja olisi hienoa, jos tästä muutama lapsi innostuisi jatkossakin laittamaan ruokaa, itsevarmuus ruuanlaittoon tulee ajan mukana. Kun Jäppilästä löytyi innokkaat lapset, ideoimme ravintolapäivän tyttöjen kanssa, testasimme ja maistelimme ruokia ja valitsimme tarjottavat. Ruoat olemme tehneet yhdessä noin sadalle hengelle, kertoo Tiia.

- Olemme ihastelleet, miten reippaita ja ihania tyttöjä meillä on, kehui Tiian kanssa päivää luotsannut ravintola-alalla myös työskentelevä Nina Aro-Vepsäläinen.

 

Tuotoista lahjoitus nälkää näkeville lapsille

nami nami 1

 

- Päätimme yhdessä laittaa tuotoista osan Pieksämäen seurakunnan Jäppilän kirkkopiirin kautta edelleen Kirkon Ulkomaanavulle ja sitä kautta nälkää näkeville lapsille. Urakan kunniaksi käymme myös porukalla syömässä, ja katsomme ravintolatyötä asiakkaiden silmin, kertoo Tiia Tissari tyytyväisenä onnistuneeseen ravintolapäivään.

 

Kuvat: Pirjo Riipinen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja