Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Lähetysjuhlat Helsingissä 2013 - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Yhden Joukon Yhtye esiintyi tyttöjen ja poikien Lähetysjuhlilla.

joukoToimittajaiskuryhmämme tavoitti Jouko Mäki-Lohiluoman juuri ennen konserttia ja kyseli häneltä kuulumisia. Kuuntele haastattelu alta.

Joukolta ilmestyy kesällä uusi ja odotettu perhelevy, jonka arvosteluun Jiipeenetti palaa myöhemmin.

Joukon omat sivut löytyvät osoitteesta www.transitmies.fi

 

 

Kuva: Arttu, Tarmo ja Pinja Ylhävuori

Toimittajakolmikko testasi Lähetysjuhlien parhaat palat. Kiertelimme ympäri Helsingin Messukeskuksessa järjestettäviä valtakunnallisia Lähetysjuhlia.

arttu lentaa

 Toimittaja Arttu testasi, millaista on ohjata lähes oikeaa lähetyslentokonetta.

 

Ensimmäisenä kävimme tutustumassa Suomen Lähetyslentäjät ry:n MAF Suomen Flying for life -lentosimulaattoriin. Arttu uskaltautui kokeilemaan Cessna 208 Grand Caravan -lentokoneella lentämistä. Lento Helsinki-Malmin lentoasemalta Helsinki-Vantaan lentoasemalle sujui häneltä onnistuneesti, vaikkakin kone laskeutui hieman kiitotien viereen.

Lentämisen jälkeen kiinnostuimme Suomen Lähetysseuran Hyväteko-pajasta, jossa lapset pääsevät muun muassa koristelemaan ilmapalloja ja tekemään ulkomaan lapsille lähteviä muistipelikortteja. Ilmapallojen avulla sai jättää terveisensä muille kävijöille. Paikalla näyttikin syntyvän jos jonkinlaisia hienoja tekeleitä.

 

ilmapalloa

Kaikki lapset pääsivät jättämään terveisensä muille kävijöille ilmapalloja koristelemalla.

 

Seuraavaksi menimme tutustumaan Suomen Lähetysseuran Lähettikiskoihin. Tapasimme innokkaita thaimaalaisnaisia, jotka näyttivät meille, kuinka etunimemme kääntyvät thain kielelle. Oli mielenkiintoista nähdä oma nimi niin erilaisilla kirjaimilla kuin mihin on tottunut! Lisäksi osastolla Arttu rohkaistui testaamaan, millaista on kävellä paljain jaloin kookospähkinän puolikkailla.

 

kirjoitusta thaiksi

Arttu-toimittaja ihasteli, miten hienolta hänen nimensä näyttää thain aakkosilla.

 

kookos

Kookospähkinöillä kävely ei ole niin helppoa, miltä näyttää!

 

Kaiken kaikkiaan Lähetysjuhlat ovat vaikuttaneet hyvin mielenkiintoisilta. Vaikka harrastepisteet puretaan lauantaina, jatkuu tyttöjen ja poikien ohjelma myös sunnuntaina.

 

Kuvat: Arttu, Tarmo ja Pinja Ylhävuori

Evankeliumijunan vauhdikkaassa kyydissä viihtyivät kaikki. Pappi Jukka Holopainen käynnistää Evankeliumijunan aikaisin lauantaiaamuna Lähetysjuhlilla Helsingin Messukeskuksessa. Tämä juna ei olekaan aivan tavallisimmasta päästä. Se nimittäin kulkee laulun voimalla.

kuoro

Helsingin Kannelmäen ja Pukinmäen sekä Rovaniemen lapsikuorot näyttivät, kuinka lapset osaavat eläytyä laulamiseen.

 

Yleisö laulaa railakkaasti mukana, kun Kannelmäen, Pukinmäen ja Rovaniemen lapsikuorot hoilaavat Hanna Remeksen ohjaamana tuttuja uskonnollisia lauluja. Jerikon muurit, Maapallo pyörähtää ja Siunaa koko maailmaa -kappaleet kuuluvat Evankeliumijunan ohjelmistoon. Aika moni kappaleista on Jukka Salmisen tekemä. Hän on myös itse esittämässä kappaleitaan ja soittamassa kitaraa.

Junan konduktööri ja juontaja on ilmeikäs pappi Jukka Holopainen. Holopainen antaa todella kaikkensa hyppiessään ja pomppiessaan Messukeskuksen lavalla Evankeliumijunan kappaleiden tahtiin. Hän ilmehtii niin voimakkaasti, että varmastikin takapenkilläkin nähdään, milloin Evankeliumijunan matkustajat saapuvat Riemunasemalle tai milloin on aika nukkua. Ehtiipä pappi köllötelläkin esityksen aikana lavalla. Mieleen herää pakostikin kysymys, miksi Holopainen on ryhtynyt papiksi eikä suinkaan näyttelijäksi.

 

holopainen

Pappi ja evankeliumijunan konduktööri Jukka Holopainen näytti, millaisia ihmiset ovat Känkkärässä.

 

Holopainen, Remes ja HouseBandin jäsenet ovat pukeutuneet VR:n vanhoihin univormuihin. Aidonoloinen pukeutuminen lisää entisestään tuntua, että todella ollaan oikeassa junassa eikä konserttilavalla vain kuuntelemassa. Holopainen tekee univormuista vitsiä, että VR univormujen rintapielessä ei suinkaan tarkoita Valtion rautateitä, vaan Vapahtajan rakastajia. Oikea VR täytti viime vuonna 150 vuotta. Holopaisen mukaan tämä toinen VR eli Vapahtajan rakastajat on toiminut jo 2000 vuotta.

 

evankeliumijuna

Evankeliumijunassa oli mukana monenikäistä laulajaa.

 

Heh heh, Holopainen onnistuu todella naurattamaan katsojia. Evankeliumijunan päättyessä taputuksista ei tahdo tulla loppua. Varmaankin se tarkoittaa, että Holopainen kumppaneineen sai todella uskonnollisen viestinsä perille – ainakin tämän Evankeliumijunan matkustajat tuntuvat vakuuttuneen täysin.

 

Kuvat: Arttu, Tarmo ja Pinja Ylhävuori

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja