Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
The Sound of Barents - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

The Sound of Barents

lasten musiikkileiri

Musiikki yhdistää lapsia ja nuoria eri maista. Tämä ajatus on taustalla, kun kansainvälistä lasten musiikkileiriä ruvettiin suunnittelemaan EU-hankkeen The Sound of Barents -puitteissa.

 

Leirin osallistujat tulevat Barentsin alueen kristillisistä kirkoista Suomesta, Ruotsista ja Venäjältä. Leiripaikkana toimi Retkeily- ja kurssikeskus Tievatupa Saariselällä.

Musiikkileirillä on monenlaista ohjelmaa, mutta musiikki on tietysti pääosassa. Monet lapsista harrastavat musiikkia laaja-alaisesti. Osa soittaa jotakin instrumenttia.

Osa alakouluikäisistä lapsista oli ensimmäistä kertaa Lapissa. Kylmä vesikään ei pelottanut urheita uimareita.

Eräässä työpajassa ryhmä lapsia istuu piirissä lattialla. Ohjaaja kääntyy kohti vieressään istujaa ja tuulen huminaa muistuttava suhina lähtee etenemään piirissä ja pian tuntuu, kuin olisimme Kiilopään huipulla.

Musiikilla ja äänellä voi ilmaista paljon myös ilman sanoja. Kuulemme pian sadepisaroiden ääntä, kuulemme puron solinaa, oksien napsahtelua ja pöllön huhuilua.

Toisessa työpajassa tutustuttiin kaikenlaisiin erilaisiin rytmeihin, ja yhdessä pajassa hengellisiä lauluja säestettiin jo täyttä päätä viisikielisillä kanteleilla.

Iltaisin koko ryhmä kokoontuu kappeliin. Musiikki eri muodoissaan tukee yhteistä hiljentymistä.

Leiriläiset kertovat, että mukavinta leirillä oli musiikkityöpajat. Sen voi huomata vaelluksella Kiilopää-tunturilla: kun saavutamme huipun, kaikuu tunturin laki pohjoisen lauluja!

The Sound of Barents -leiri järjestettiin suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja venäläisten luterilaisten ja ortodoksisten kirkkojen yhteistyönä, jonka taustalla on Barentsin kristillisten kirkkojen neuvosto.

Tänä vuonna järjestetty musiikkileiri kuuluu EU-hankkeen piiriin. Ensi kesänä uusi leiri 12. - 16.6.2014 Tievatuvalla.

IMG 1676

IMG 1679

IMG 1670

IMG 1683

IMG 1501

IMG 1428

IMG 1451

IMG 1468

IMG 1466

IMG 1553

IMG 1620

IMG 1510

IMG 1421

IMG 1475

IMG 1658

 

Kuvat: Aron Tideström

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja