Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Seiminäyttelyt aukeavat adventista alkaen - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

seimikuva netti

Katolisista maista tutut seimiasetelmat ovat yhä useammin osa myös luterilaista joulunviettoa ja suomalaista katukuvaa. Kirkoissa ja seurakuntatiloissa ympäri Suomen on esillä myös monenlaisia muita seimiasetelmia, esimerkiksi lasten tai vapaaehtoisten tekemiä kokonaisuuksia. Usein seimiasetelmat täydentyvät adventin aikana, ja Jeesus-lapsi asetetaan seimeen jouluaattona.

Tässä vinkkejä muutamista seiminäyttelyistä:

Helsingissä ja Turussa
Helsingissä on esillä harvinainen ja laaja italialaisen seimitaiteen ja -perinteen näyttely Ja tapahtui niinä päivinä – In quei giorni... – In those days..., johon voi tutustua Tuomiokirkon kryptassa 9. joulukuuta lähtien loppiaiseen saakka. Näyttelyssä on esillä vanhaa seimiperinnettä mukailevia, nykytaiteilijoiden tekemiä seimikokonaisuuksia. Myös Aleksanterinkadun liikkeiden ikkunoissa on tänä vuonna esillä pääasiassa italialaisia seimiasetelmia.
Näyttely on näyttävästi esillä myös Turussa. Turun tuomiokirkon Agricola-kappeliin kohoaa taiteilija Francesco Artesen toteuttama valtava, reilun 20 neliömetrin kokoinen näyttämöllinen jouluseimi. Seimirakennelmalla on korkeutta useita metrejä. Seimi on elämys valaistuksineen ja lukuisine ihmis- ja eläinfiguureineen.

Sastamala
Sastamalan Marttilankatu muuttuu seitsemättä kertaa seimikaduksi ensimmäisenä adventtina. Yrittäjät antavat näyteikkunastaan tilaa, ja seimiä tekevät niin yrittäjät itse kuin koululaiset ja muut vapaaehtoiset. Materiaalit vaihtelevat Pyhän Olavin kirkon kattopaanulastuista legoihin ja kierrätysvaatteisiin.

Oulu
Oulun kirkoissa ja kappeleissa on esillä seimiä. Oulun Kansainvälinen seiminäyttely järjestetään kaupunginteatterissa ja pääkirjastossa 30.11.–4.1. Lisäksi seimivaelluksella eri puolilla kaupunkia voi seimiä ihastella muun muassa liikehuoneistoissa ja näyteikkunoissa loppiaiseen saakka. (Lähde Kirkon tiedotuskeskus)

Lähetä seimikuva!

Millaisia seimiasetelmia on sinun paikkakunnallasi? Tai teitkö itse seimiasetelman? Lähetä kuva osoitteella: toimitus(at)jiipeenetti.fi  Julkaisemme kuvasi Jiipeenetissä.

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja