Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Viestinnän historiaa diginatiiveille Mediamuseo Rupriikissa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Finlaysonilla sijainnut Mediamuseo Rupriikki on saanut uuden kodin museokeskus Vapriikista. Uusi Rupriikki avautuu yleisölle perjantaina 16.10. kello 10.

mediamuseo rupriikki 1

 

Rupriikin uusi näyttely muun muassa kertoo tietoverkkojen merkityksestä nykymaailmassa ja valottaa pelaamisen yllätyksiä täynnä olevaa historiaa.

Internet ei ole syntynyt tyhjästä vaan sillä on jännittävä monisatavuotinen historiansa. Mediamuseo Rupriikin uudessa näyttelyssä voi kokea moniaistillisesti ja hauskasti tietoverkkojen muutoksia, internetin historiaa ja digitaalisen viestinnän esiasteita. Samalla voit kokeilla mitä sata vuotta sitten eläneet ihmiset sinusta ajattelevat, lähettää sanomia sähköttämällä tai optisella lennättimellä tai kokeilla 1980-luvun Tinderiä.

 

mediamuseo rupriikki 2

 

Pelit ja pelaaminen ulottuvat nykyisin yhä useammalle yhteiskunnan alueelle. Kasvatuksessa, yritysmaailmassa ja vapaa-ajalla puhutaan peleistä ja niiden muodostamista uhkakuvista. Digipelien huumassa saatetaan unohtaa että ihmiset ovat pelanneet aina: pelaamisella on ollut tärkeä sosiaalinen tarkoituksensa ja Suomessa on syntynyt menestyneitä pelivientituotteita jo 1930-luvulla.

Lisätietoja osoitteessa www.vapriikki.fi/rupriikki

 

Kuvat: Saana Säilynoja


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja